Connect with us

Kosárlabda

Férfi kosárlabda Eb-selejtező – Megkezdte a felkészülést a válogatott

Férfi kosárlabda Eb-selejtező – Megkezdte a felkészülést a válogatott


Megkezdte a felkészülést Kecskeméten a férfi kosárlabda-válogatott a jövő héten, Kijevben esedékes Európa-bajnoki selejtezőkre.

    Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány a bb1.hu szakportálnak hétfőn elmondta, mindenki rendben megérkezett a külföldön szereplő játékosokon kívül, ők a hét közben csatlakoznak a többiekhez.


    “Az első három nap a regenerációról és a sérülések, problémák kezeléséről szól, hiszen az elmúlt időszakban a srácok erőltetett menetben játszottak, három meccsük volt hetente” – adott helyzetjelentést a szakvezető. “Akinek nincs meg az antitest a szervezetében, az reggel PCR-teszten vett részt, várjuk az eredményeket. Tizenkettő kosaras korábban már volt koronavírusos, nekik nem kellett tesztelésre menniük. Ahogy nálunk, úgy másnál sincs még meg a végleges keret, mert mindenki várja az utolsó pillanatot, az utolsó teszteket. Tizenhatan fogunk Ukrajnába utazni.”


    Ivkovics közölte, Tóth Norbertnek vasárnap született meg a kisfia, míg Eilingsfeld Jánoséknál hétvégére várják a babát.


    “Nagy az öröm, jó a hangulat. Ebben a szomorú, depressziós időben a jó hírek mindig jól jönnek” – tette hozzá a kapitány.


    A magyar válogatottra Kijevben négy mérkőzés vár, amelyeken egy győzelem is elég a továbbjutáshoz: jövő csütörtökön a címvédő Szlovéniával, pénteken pedig Ausztriával csap össze a csapat, majd egy nap pihenőt követően ismét az osztrákokkal találkozik, míg február 22-én a házigazda Ukrajna ellen zárja a sorozatot.


    A csoportból az első három válogatott szerez részvételi jogot a kontinenstornára. A magyarok eddigi mindkét meccsüket megnyerték, a szlovénok és az ukránok pedig már kijutottak a 2022-es Eb-re, amelynek Csehország, Georgia, Olaszország és Németország ad otthont. Az osztrákok négy vereséggel a kvartett utolsó helyén állnak, és minimális esélyük maradt a továbbjutásra.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kosárlabda