Connect with us

Európai Kosárlabda

Férfi kosárlabda Eb-selejtező – Csere a magyar keretben

Férfi kosárlabda Eb-selejtező – Csere a magyar keretben


Govens Darrin helyett Tóth Norbert került a magyar férfi kosárlabda-válogatott keretébe az Ukrajna elleni, vasárnapi Európa-bajnoki selejtező előtt.

    A magyar szövetség honlapjának szombati beszámolója szerint a 12 fős keret csak egy helyen változott: az Alba Fehérvár honosított játékosának helyére a Körmend centere került. Egyben Bodnár Péter főtitkár emlékeztetett, hogy Csorvási Milán három, Tóth Ádám pedig két éve lemondta a válogatottságot, ezért nem tagjai a csapatnak. Hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy “a két center előtt bezárult volna a nemzeti együttes kapuja”, de amíg nem jelzik, hogy szívesen visszatérnének, addig nem küldenek nekik meghívót.


    A magyar válogatott csütörtökön Szombathelyen 77-75-re legyőzte a címvédő szlovén együttest a selejtezősorozat első fordulójában, vasárnap 17 órától pedig az ukránokkal találkozik Zaporizzsjában. A csoport negyedik tagja Ausztria. A Németországban, Olaszországban, Csehországban és Georgiában jövőre sorra kerülő Eb-re az első három helyezett jut ki. A magyarok további négy találkozójára novemberben, illetve jövő februárban kerül sor.

A magyar válogatott kerete Ukrajna ellen:
Pongó Marcell (Nürnberg Falcons, német), Rosco Allen (Gunma Crane Thunders, japán), Keller Ákos (Orlandina Basket, olasz), Vojvoda Dávid (Reggio Emilia, olasz), Szabó Zsolt (Zalaegerszeg), Benke Szilárd (Falco KC Szombathely), Ferencz Csaba (Egis Körmend), Horti Bálint (PVSK-Veolia), Perl Zoltán (Falco KC Szombathely), Filipovity Márkó (Falco KC Szombathely), Váradi Benedek (Falco KC Szombathely), Tóth Norbert (Egis Körmend)
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Európai Kosárlabda