Európai Kosárlabda

Férfi kosárlabda BL – Szombathelyi győzelem a Zaragoza ellen

A Szombathely hazai pályán legyőzte a spanyol Zaragozát kedden a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

    
Férfi BL, 4. forduló, D csoport:
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Zaragoza (spanyol) 94-86 (22-28, 27-22, 21-22, 24-14)

A magyar csapat legjobb dobói: Anderson 25, Perl 17, Bruinsma 15, Benke 15

    A szombathelyi alakulat novemberben 84-75-re legyőzte itthon a lengyel Lublint, két hete ugyancsak hazai pályán 93-88-ra kikapott az orosz Nyizsnyij Novgorodtól, majd múlt szerdán 85-76-ra alulmaradt Zaragozában.


    A tavalyi magyar bajnok az első negyed hajrájáig jól tartotta magát, az utolsó két és fél percben azonban a spanyol csapat hat ponttal elhúzott, majd a második szakasz elején tovább növelte előnyét. Tíz pontról azonban felzárkózott a magyar együttes. A mérkőzés második fele 49-50-ről indult, és maradt is a szoros állás a harmadik tíz percben. A negyedikben viszont Gasper Okorn vezetőedző együttese hatékonyan védekezett, ennek eredményeként a hajrában ellépett. Az utolsó percben hét, majd nyolc ponttal vezetett, és ez a különbség meg is maradt. A spanyol csapat a negyedik mérkőzésén az első vereségét szenvedte el.   

 
    A Falco, a Nyizsnyij Novgorod, a Lublin és a Zaragoza négyeséből a csoportkör végén az első két helyezett jut a nyolcaddöntőbe.


    Az állás:

1. Zaragoza 7 pont/4 mérkőzés,

2. Falco 6/4,

3. Nyizsnyij Novgorod (orosz) 5/3,

4. Lublin (lengyel) 3/3

Fel