Európai Kosárlabda

Férfi kosárlabda BL – Fölényes szombathelyi siker Lublinban

A Falco KC Szombathely 83-59-re nyert a lengyel Lublin vendégeként a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, szerdán.


    Eredmény, csoportkör, 5. forduló, D csoport:
Pszczólka Start Lublin (lengyel) – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 59-83 (7-17, 11-29, 17-15, 24-22)


A magyar csapat legjobb dobói: Váradi 19, Barac 14, Lake, Bruinsma 12-12

    A szombathelyi alakulat a novemberi rajt óta két győzelem mellett kétszer kikapott a BL-ben, míg a Lublin nyeretlenül sereghajtóként állt a D csoportban.    


    A tavalyi magyar bajnok annak tudatában utazott el Lengyelországba, hogy vereség esetén is marad esélye a továbbjutásra, ha az utolsó fordulóban legalább hat ponttal nyer az orosz Nyizsnyij Novgorod csarnokában.


    Gasper Okorn vezetőedző együttese a szerdai meccsen remekül kezdett, az első negyedet tíz, a másodikat 18 ponttal nyerte meg, így a nagyszünetben magabiztosan vezetett. A szakvezető a folytatásban lehetőséget adhatott fiatal cserejátékosainak is, a fölényes siker nem forgott veszélyben, csapatának előnye csupán négy ponttal csökkent a végéig.


    A jelentős különbséget részben az okozta, hogy a magyar együttes 51,5 százalékkal dobott a mezőnyből, a lengyelek viszont csupán 35,5 százalékkal. A Falco ráadásul lepattanózásban is jobbnak bizonyult a házigazdáknál (44-29).


    A Falco, a Nyizsnyij Novgorod, a Lublin és a Zaragoza négyeséből a csoportkör végén az első két helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

    Az állás:

1. Zaragoza (spanyol) 9 pont,

2. Nyizsnyij Novgorod (orosz) 8 (423-395),

3. Falco 8 (425-398),

4. Lublin (lengyel) 5

Fel