Kézilabda

Férfi kézilabda: Vb-t lemondó csapattársait bírálja a kapus

Andreas Wolff, a magyarokkal azonos világbajnoki csoportban szereplő német férfi kézilabda-válogatott kapusa kritizálta azokat a honfitársait, akik lemondták a szereplést a jövő szerdán kezdődő egyiptomi tornán.

A lengyel Vive Kielce játékosa csütörtökön úgy fogalmazott, nagyon kritikusan ítéli meg a kialakult helyzetet.

A németek bő keretének tagjai közül Hendrik Pekeler, Steffen Weinhold, Finn Lemke és Patrick Wiencek a koronavírus-járvány miatt visszamondta a szereplést, Fabian Wiede, Franz Semper és Tim Suton pedig sérült, így rájuk sem számíthat Alfred Gislason szövetségi kapitány.

Wolff leszögezte, megérti, hogy egyesek aggódnak az egészségükért manapság, a családapáknak pedig különösen nehéz egy hónapot a gyermekük nélkül tölteni. Ugyanakkor rávilágított, ugyanezek a játékosok egészen december végéig aktívak voltak a Bajnokok Ligájában az aranyérmes THW Kiel színeiben, és több olyan országba is elutaztak, amelyet magas kockázatúnak minősítettek a világjárvány szempontjából.

Handball-WM: Die spektakuläre Rückkehr des deutschen EM-Helden Andreas Wolff  - WELT
Andreas Wolff – Fotó: WELT

„Ami engem még jobban zavar, hogy a klubtársaiknak látszólag nincs akkora problémájuk az egyiptomi utazással. Kissé nyugtalanít, hogy csak a német játékosok aggódnak a családjuk miatt, a külföldiek nem” – mondta Wolff annak ellenére, hogy a világ legjobb kézilabdázói között számon tartott norvég Sander Sagosen és dán Mikkel Hansen is kritizálta a torna – nézők előtti – megrendezését az elmúlt hetekben.

A 29 éves kapus szerint a világbajnokságon a higiéniai és a biztonsági intézkedések lényegesen komolyabbak lesznek, mint az európai kupákban.

„Valószínűleg mi vagyunk a legérzékenyebb kézilabdanemzet a világon” – mondta Andreas Michelmann, a német szövetség elnöke.

A jövő szerdán kezdődő és január 31-éig tartó világbajnokság gízai A csoportjában a magyar és a német válogatott január 19-én találkozik egymással. A négyesnek tagja még a Zöld-foki Köztársaság és Uruguay, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

Fel