Connect with us

Kézilabda Világbajnokság

Férfi kézilabda-vb – Menetelünk tovább, magyar siker a brazilok ellen

Férfi kézilabda-vb – Menetelünk tovább, magyar siker a brazilok ellen


A magyar férfi kézilabda-válogatott továbbra is vezeti középdöntős csoportját az egyiptomi világbajnokságon, miután az első forduló csütörtöki játéknapján 29-23-ra legyőzte Brazíliát.

    A magyarok Németország, Uruguay és a Zöld-foki Köztársaság legyőzésének köszönhetően a maximális négy pontot vitték magukkal a középdöntőbe, ahol szombaton 18 órától Lengyelországgal, hétfőn 18 órától pedig az Európa-bajnok Spanyolországgal találkoznak. A hatcsapatos csoport első két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

 
Férfi világbajnokság, I. középdöntő csoport, 1. forduló
MAGYARORSZÁG-BRAZÍLIA 29-23 (16-11)
Kairó, játékvezetők: Hansen, Madsen (dánok).
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Ancsin 1, Bánhidi 5, Bodó 4, Bóka, Hanusz, Hornyák 3, Lékai 3, Máthé 4 (1), Nagy, Rodriguez, Rosta 2, Sipos 1, Sunajko 4, Szita 2. Szövetségi kapitány: Gulyás István.
BRAZÍLIA: Almeida, Da Rosa (kapusok), Andrade, Chiuffa 4 (2), Hackbarth 2, Langaro 8, Luciano, Moraes 3, Patrianova, Ponciano 2, Rodrigues 3, Silva 1, Teixeira, Teixeira, Toledo, Torriani. Szövetségi kapitány: Herdeiro Alvaro.
Kiállítások: 8, ill. 6.
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2.


    A magyarok meccskeretéből ezúttal Balogh Zsolt, Borbély Ádám, Győri Mátyás és Topic Petar maradt ki taktikai okok miatt.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, sportolás
Máthé Dominik – Fotó: IHF


    A brazilok legjelentősebb hiányzója ezen a tornán Thiagus Petrus, a Szeged korábbi, a Barcelona jelenlegi védekezőspecialistája, illetve Marcus Oliveira szövetségi kapitány. Mindketten koronavírusos megbetegedés miatt hagyják ki a világbajnokságot.


    Vegyes képet mutatott az első negyedóra, mert mindkét oldalon voltak szép megoldások, nagy gólok, ugyanakkor ki nem kényszerített hibák, pontatlan lövések is. A 14. percben a brazilok súlyosnak tűnő térdsérülés miatt elveszítették José Toledót, a jobbátlövőt egy vétlen szituáció után hordágyon vitték le a pályáról. A magyarok Mikler Roland védéseire alapozva egy 5-1-es sorozattal elléptek 11-8-ra, de a brazilok gyorsan visszazárkóztak, ráadásul a 24. percben Ancsin Gábort már másodszor állították ki.


    A hajrában Mikler további bravúrokat mutatott be, a védekezés egyre jobban működött előtte – a második negyedórában csupán három gólt kapott a csapat -, így a magyarok egy 4-0-s sorozattal zárták az első félidőt, és a szünetben 16-11-re vezettek.


    A második felvonás elején már hét találat is volt a különbség, ám a folytatásban felzárkóztak a nagyszerűen küzdő brazilok, mert a magyar csapat játéka támadásban és védekezésben is pontatlanná vált. A hullámvölgyet egy 5-1-es szériával használta ki az ellenfél, Gulyás István szövetségi kapitány időkérése után azonban egy négyes gólsorozattal ismét elhúzott a magyar válogatott (25-18).


    A hajrában is inkább a védekezés, mint a támadójáték működött hatékonyan magyar oldalon, ennek ellenére sikerült növelni a különbséget, és végül magabiztosan, hat találattal győzni.


    Mikler Roland 39 lövésből 16-ot védett. A mezőny legeredményesebb játékosa a brazil Haniel Langaro volt nyolc góllal. A Telekom Veszprém beállója, Rogerio Moraes mindhárom lövését gólra váltotta.


    A két csapat hatodik egymás elleni mérkőzésén a hatodik magyar siker született.

    Korábban:
Lengyelország-Uruguay 30-16 (14-9)
    később:
Spanyolország-Németország 20.30
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda Világbajnokság