Connect with us

Kézilabda

Férfi kézilabda-vb – IHF-elnök: minden eddiginél körültekintőbb a szervezés

Férfi kézilabda-vb – IHF-elnök: minden eddiginél körültekintőbb a szervezés


Minden eddiginél aprólékosabb, körültekintőbb a januári, egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság szervezése – jelentette ki Hasszan Musztafa, a nemzetközi szövetség (IHF) elnöke csütörtökön, online nemzetközi sajtótájékoztatón.

    A koronavírus-járvány miatt kényszerülnek a rendezők arra, hogy gyakorlatilag minden részletre odafigyeljenek, és már a csapatok beutazása előtti egy hónapban is ajánlásokat, előírásokat fogalmaztak meg a résztvevőknek. A sportágban soha nem látott alapossággal készülnek fel a házigazdák a vb egészségügyi oldalára – emelte ki Musztafa.


    Az IHF részéről elhangzott, hogy csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel lehet beutazni az országba. A 32 csapatnak – köztük a magyar válogatottnak – ajánlják, hogy a vb előtti egy hónapban már edzőtáborban készüljenek. Az Egyiptomba érkezéskor a küldöttségeket azonnal szállodába viszik, és ott is tesztelik az akkreditált személyeket. A negatív eredmény megérkezésig mindenki karanténban marad. A vb ideje alatt háromnaponta lesznek ellenőrzések.


    Aki tüneteket mutat, például lázas, azonnal elkülönítik a szállodákban kialakított helyiségekben. Innen csak 72 óra különbséggel vett két negatív teszttel lehet kijönni. Azokat, akik érintkeztek a tüneteket mutatóval, szintén tesztelik.


    Minden csapat mellett, valamint minden szállodában és csarnokban lesz hivatalos orvos, akit értesíteni kell az esetleges megbetegedésekről. Külön előírások vonatkoznak a válogatottakat kísérő buszvezetőkre és az étkezésért felelős személyzetre. Az étkezések során nincs felszolgálás, csak önkiszolgálás. Minden hivatalos helyen, a szállodákban és arénákban felállítanak testhőmérséklet-mérő állomásokat is.


    A nézők beengedéséről még nem született döntés, az IHF folyamatosan tárgyal az egyiptomi hatóságokkal. Musztafa reméli, hogy az arénák befogadóképességének harminc százalékáig beengedhetnek szurkolókat a biztonságos távolságtartás és maszkviselés mellett.


    A játékosok az edzések és a mérkőzések során az öltözőben csak a szükséges minimális időt tölthetik el, átöltözniük és fürdeniük a szállodában kell.


    Az internetes sajtótájékoztatón a szervezők bemutatták a csarnokokat és a szállodákat is.


    A vb-t – amelynek mezőnye első alkalommal lesz 32 csapatos – január 13. és 31. között rendezik négy egyiptomi városban. A magyar válogatott a gízai A csoportban január 15-én a Zöld-foki Köztársaság, 17-én Uruguay, 19-én pedig Németország együttesével találkozik.

    A csoportbeosztás:
A csoport (Gíza): Németország, Magyarország, Uruguay, Zöld-foki Köztársaság
B csoport (Új főváros): Spanyolország, Tunézia, Brazília, Lengyelország
C csoport (Alexandria): Horvátország, Katar, Japán, Angola
D csoport (Kairó): Dánia, Argentína, Bahrein, Kongói DK
E csoport (Gíza): Norvégia, Ausztria, Franciaország, Egyesült Államok
F csoport (Új főváros): Portugália, Algéria, Izland, Marokkó
G csoport (Kairó): Svédország, Egyiptom, Csehország, Chile
H csoport (Alexandria): Szlovénia, Fehéroroszország, Dél-Korea, Oroszország


    A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda