Connect with us

Kézilabda

Férfi kézilabda-vb – Ez a két csapat lehet a magyarok selejtezős ellenfele

Férfi kézilabda-vb – Ez a két csapat lehet a magyarok selejtezős ellenfele


A magyar férfi kézilabda-válogatott Románia vagy Bosznia-Hercegovina csapatával találkozik a januári, egyiptomi világbajnokság selejtezőjében.

    A magyar együttes az első kalapból várta a hétfői, bécsi sorsolást, és egy előselejtezős párból kapott magának ellenfelet.
    A párharcok első mérkőzéseit június 5-7. között, a visszavágókat pedig 9-11. között rendezik, a győztesek kijutnak a vb-re. A magyarok idegenben kezdenek.


    “Nem szabad félvállról vennünk a párharcot, de úgy gondolom, ki lehet vívni a vb-szereplés jogát” – mondta Gulyás István szövetségi kapitány a magyar szövetség közösségi oldalán. “Az áprilisi előselejtezőben a bosnyák válogatott tűnik esélyesebbnek. Bár pontot nem szerzett az Eb-n Bosznia-Hercegovina, de Norvégia és Portugália ellen is szoros találkozót játszott, így tisztességesen fel kell készülni ellene, vagy adott esetben Románia ellen, hogy ott lehessünk az egyiptomi vb-n.”


    Ez lesz az első férfi világbajnokság, amelyet már a megemelt létszámmal, 32 csapattal rendeznek meg. Eddig 18 válogatott biztosította részvételét, hozzájuk csatlakozik tíz együttes Európából, valamint az észak-amerikai és karibi térség kontinensbajnokságának győztese, a közép- és dél-amerikai selejtezőtorna nyertese, illetve két szabadkártyás csapat.


    A januári lesz a 27. férfi kézilabda-vb, a magyarok eddig húsz alkalommal voltak résztvevők.




Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda