Connect with us

Kézilabda

Férfi kézilabda-vb – A házigazda Egyiptom nyerte a nyitómeccset

Férfi kézilabda-vb – A házigazda Egyiptom nyerte a nyitómeccset


A házigazda Egyiptom válogatottja 35-29-re legyőzte Chilét a férfi kézilabda-világbajnokság szerdai nyitómérkőzésén Kairóban.

    A Telekom Veszprém egyiptomi jobbátlövője, Omar Jahja nyolc lövésből négy gólt szerzett.


    A kairói G csoport tagja még Svédország és Észak-Macedónia.
    A kezdés előtti, nagyszabású nyitóünnepségen Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államelnök is beszédet mondott.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, sportolás
Fotó: IHF


    “A világ egyik legjelentősebb és legnagyobb sporteseményének megrendezésével üzenetet közvetítünk, amely megerősíti, hogy a világ most már képes alkalmazkodni ahhoz az új valósághoz, amelyet a koronavírus-járvány kényszerített ránk” – mondta. Hozzátette, szolidaritással és alkalmazkodóképességgel szembe lehet nézni a kihívásokkal, és le lehet győzni a megpróbáltatásokat.


    “Remélem, ez az esemény fény lesz a sötét alagút végén, egy történelmi torna, amelyre a világ követendő példaként tekint” – mondta Hasszan Musztafa, a nemzetközi szövetség egyiptomi elnöke. Hangsúlyozta, sajnálja honfitársait, akik nézőként szívesen kilátogattak volna a csarnokokba, mivel a világbajnokságot a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik. Hozzáfűzte, a legrosszabb forgatókönyv a torna törlése lett volna, ezért döntöttek úgy, hogy szurkolók nélkül rendezik meg.


    A január 31-éig tartó világbajnokságon először vesz részt 32 csapat. A magyar válogatott a gízai A csoportban pénteken a Zöld-foki Köztársaság csapatával játssza első meccsét.

    Eredmény, csoportkör, 1. forduló, G csoport (Kairó):
Egyiptom-Chile 35-29 (18-11)
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda