Kézilabda

Férfi Kézilabda: Sorra mondják le a válogatottságot a szlovák játékosok

Furcsa helyzet alakult ki a szlovák férfi kézilabda válogatottnál, nem elég, hogy két vereséggel kezdték az EB selejtezőket, ráadásul öt kerettag lemondta a válogatott tagságot, úgy, hogy a héten két további meccs vár a csapatra az olaszok ellen.

A probléma a szlovák kupa döntőjében keletkezett, Történt, hogy a rendes játékidőben 26-26-ra állt a MSK Povazská Bystrica és a Tatram Presov csatája, és hétméteresekkel kikapott a Tatran. Ezt vitatta a klub elnöke, mert
a szabályokkal ellentétes módon az öt ledobott büntető után – nem újabb öt játékost jelöltek ki, hanem felváltva dobva, egyenes kieséssel döntötték el a csatát. Az eperjesiek panaszát a szövetség elutasította.

Fotó: EHF

Az ügy folytatásában Miloslav Chmeliar, a Tatran tulajdonosa jelezte, nem tartja korrektnek, hogy a válogatott időszak alatt is ő fizesse játékosait, akiknek még az egészségbiztosítását sem állja a szövetség. Ezután öt válogatott játékosa, Martin Stranovsky, Oliver Rábek, Lukás Urban, Dominik Krok és Tomás Recicár lemondták a címeres mez viselését.

Fel