Kézilabda

Férfi kézilabda SEHA Liga – Négyes döntőbe jutott a címvédő Veszprém

A címvédő Telekom Veszprém négyes döntőbe jutott a férfi kézilabda SEHA Ligában, mivel 30-25-re legyőzte a horvát RK Nexe csapatát a negyeddöntő csütörtöki, hazai visszavágóján, így kettős sikerrel lépett tovább.

    A párharc első meccsét hétfőn 35-33-ra nyerte meg a magyar együttes a horvátországi Nasicében (Nekcse). A négyes döntőt jövő péntektől vasárnapig rendezik zárt kapuk mögött Zadarban (Zára).

    SEHA Liga, negyeddöntő, visszavágó:
Telekom Veszprém-RK Nexe (horvát) 30-25 (14-10)

a legeredményesebb játékosok: Marguc 6, Nenadic 5, Blagotinsek, Mahé 4-4, illetve Severec, Tomic 5-5
    Továbbjutott: a Veszprém kettős győzelemmel, 65-58-as összesítéssel.

    A hazaiak keretéből Andreas Nilsson és Rasmus Lauge Schmidt hiányzott. A vendégek egyik legjobbja, Halil Jaganjac a bemelegítés során megsérült, ezért nem léphetett pályára.


    Az első perctől a címvédő diktálta a meccs iramát, és Vladimir Cupara védéseire alapozva, Blaz Blagotinsek jó védekezésének, illetve góljainak köszönhetően fokozatosan növelte előnyét. A 17. percre egy gólra felzárkózott a Nexe, de a tokiói olimpiai bajnok Kentin Mahé vezérletével ismét ellépett a Veszprém (12-7).


    A folytatásban is magabiztosan kézilabdáztak a házigazdák, a horvát csapat szinte csak a remeklő Mihailo Radovanovic kapusnak köszönhette, hogy a szünetben mindössze négygólos hátrányban, vagyis “látótávolságban” volt ellenfeléhez képest.


    A második felvonás elején Gasper Marguc találataival tartotta előnyét a Veszprém. Cupara a meccs háromnegyedénél már a harmadik horvát büntetőt hárította, részben neki volt köszönhető, hogy tíz perccel a vége előtt, 24-20-as hazai vezetésnél eldőlt a párharc. A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy a második félidőt is megnyeri-e a Veszprém, és végül ez is sikerült a címvédőnek.


    Vladimir Cupara 14 védéssel járult hozzá a házigazdák sikeréhez.


    A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással, a Veszprém egy döntetlen mellett hetedszer győzött.

Fotó: Veszprém, 2021. augusztus 26. A veszprémi Petar Nenadic (k), valamint a horvát csapatban játszó Dorijan Markusic (b) és Miha Kavcic (j) a férfi kézilabda SEHA-liga negyeddöntőjének visszavágóján játszott Telekom Veszprém – Nexe mérkőzésen a Veszprém Arénában 2021. augusztus 26-án. A mérkőzést a Telekom Veszprém nyerte 30-25-re, és kettős győzelemmel, 65-58-as összesítéssel jutott be a négyes döntőbe. MTI/Vasvári Tamás

Fel