Kézilabda

Férfi kézilabda NB I – Kettős győzelemmel bajnok a Szeged

A MOL-Pick Szeged nyerte a férfi kézilabda NB I-et, miután a döntő szombati visszavágóján 37-36-ra győzött a Telekom Veszprém otthonában.

    Az 1996, 2007 és 2018 után történetük negyedik bajnoki címét ünneplő szegediek 31-28-re nyerték meg hazai pályán a párharc szerdai, első meccsét, így 68-64-es összesítéssel hódították el az aranyérmet.


    A visszavágón a veszprémi Kentin Mahé kilenc, a szegedi Bogdan Radivojevic hat gólt szerzett. A vendégek egyik legjobbját, Bánhidi Bencét a szünet előtt végleg kiállították.


    A szegediek az 1993-as Magyar Kupa-döntő után második alkalommal nyertek meg egy párharcot kettős győzelemmel a Veszprém ellen.

K&H férfi kézilabda liga, döntő, visszavágó:
TELEKOM VESZPRÉM–MOL-PICK SZEGED 36-37 (14-15)
Veszprém, játékvezetők: Bíró, Kiss.
VESZPRÉM: Corrales, Cupara (kapusok), Blagotinsek 1, Dörnyei, Jahja 3, Lékai 2, Ligetvári, Lukács, Mahe 9 (3), Manaszkov 7, Maqueda 1, Marguc 4, Markussen, Moraes 1, Nenadic 4 (1), Nilsson 4. Edző: David Davis.
SZEGED: Alilovic, Mikler (kapusok), Bajus, Bánhidi 3, Bodó 1, Bombac 4, Canellas 4, Gaber, Kallman 5, Kasparek 5, Mackovsek 1, Radivojevics 6 (3), Rosta 1, Sostaric 4, Stranovsky 1, Zsitnyikov 2. Edző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3.

Az 1. mérkőzésen: MOL-Pick Szeged–Telekom Veszprém 31-28 (14-14)

Bajnok a MOL-Pick Szeged kettős győzelemmel, 68-64-es összesítéssel.

    A vendégek keretéből Luka Stepancic, Nik Henigman, a hazaiaktól Vuko Borozan, Kent Robin Tönnesen, Manuel Strlek, Danyiil Siskarjov és Rasmus Lauge Schmidt hiányzott.


    Eleinte felváltva vezettek a csapatok, majd 8-6-os veszprémi előnyt követően a szegediek remek védekezésükre alapozva hatos gólsorozatot produkáltak. David Davis vezetőedző időkérése után a címvédő kilábalt a hullámvölgyből, de fordítani nem tudott, mert ellenfele továbbra is taktikusan kézilabdázott, létszámfölényes támadójátékot alkalmazott és kézben tartotta az irányítást. A szünet előtt a vendégek egyik legjobbja, a beálló Bánhidi Bence piros lapot kapott, csapata pedig egy találattal vezetett a meccs felénél.


    A Szeged egy 3-0-s szériával kezdte a második felvonást, és bár a házigazdák csakhamar visszazárkóztak, a vezetést továbbra sem tudták visszavenni, mert a védekezésük nem volt kellően hatékony. A várt izgalmak ezúttal elmaradtak, mert a vendégek végig kontrollálták a játékot, így a Veszprém hiába próbálkozott, csak az egyenlítésig jutott, fordítani nem tudott.


    A kapusok közül a veszprémi Rodrigo Corrales 12, Vladimir Cupara kettő, a szegedi Mikler Roland öt, Mirko Alilovic két lövést védett.


    A szegediek az 1993-as Magyar Kupa-döntő után második alkalommal nyertek meg egy párharcot kettős győzelemmel a Veszprém ellen.

Fotó:
Veszprém, 2021. június 5. Dean Bombac, a szegedi csapat játékosa (b) és a veszprémi Blaz Blagotinsek a férfi kézilabda NB I döntőjének második, Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged mérkőzésén a Veszprém Arénában 2021. június 5-én. MTI/Vasvári Tamás

Fel