Kézilabda

Férfi kézilabda NB I – Előnyben a Szeged a döntő első meccse után

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 31-28-ra legyőzte a címvédő Telekom Veszprém csapatát a férfi kézilabda NB I döntőjének első, szerdai mérkőzésén.

    A visszavágót szombaton 18.30-tól rendezik Veszprémben.

    
K&H férfi kézilabda liga, bajnoki döntő, első mérkőzés
MOL-PICK SZEGED-TELEKOM VESZPRÉM 31-28 (14-14)
Szeged, játékvezetők: Horváth, Marton.
SZEGED: Alilovic, Mikler (kapusok), Bajus, Bánhidi 4, Bodó 5, Bombac 4, Canellas 2 (1), Gaber, Kallman 4, Kasparek 4, Mackovsek 1, Radivojevic 4 (4), Rosta, Sostaric, Stranovsky, Zhitnikov 3. Edző: Juan Carlos Pastor.
VESZPRÉM: Corrales, Cupara (kapusok), Blagotinsek, Khaled 6 (2), Lékai, Ligetvári, Mahe, Manaskov 4, Maqueda, Marguc 3, Moraes, Nenadic 7 (2), Nilsson 7, Tonnesen 1. Edző: David Davis.
Kiállítások: 8, ill. 6.
Hétméteresek: 6/5, ill. 6/4.

    Legutóbb több mint két évvel ezelőtt, 2019. május 26-án találkozott egymással a két csapat nézők előtt Szegeden.


    A hazaiak keretéből Luka Stepancic, Nik Henigman, a vendégektől Vuko Borozan, Nikolaj Markussen, Manuel Strlek, Danyiil Siskarjov és Rasmus Lauge Schmidt hiányzott.


    Pontatlan lövések és kapusbravúrok tarkították a játékot a meccs első negyedében. Előbb a Szeged, majd a Veszprém vezetett két találattal, a házigazdák pedig a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra álltak át. A huszadik percben a címvédő brazil beállója, Rogerio Moraes piros lapot kapott, mert védekezés közben a kezével eltalálta Matej Gaber fejét. A továbbiakban is szoros volt az eredmény, a nagyszerű hangulatú rangadó szünetében pedig 14-14 volt az állás.


    A remek színvonalú második félidő elején mindkét edző kapust cserélt, eleinte felváltva estek a gólok, majd a Szeged 3-0-s szériát produkált. A veszprémiek gyorsan visszazárkóztak, utána megint fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a házigazdák taktikus védekezéssel és egy négyes gólsorozattal eldöntötték a meccset. Ellenfelük nyolc és fél percig nem talált a hálóba.


    A Szeged sorozatban hat nyeretlen tétmérkőzés után tudta ismét legyőzni legnagyobb hazai riválisát.


    A kapusok közül a szegedi Mirko Alilovic hat, Mikler Roland két, a veszprémi Rodrigo Corrales hét, Vladimir Cupara három lövést védett.


    David Davis, a Veszprém spanyol vezetőedzője a meccs utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, mindig nagyon nehéz a Szeged ellen játszani, ráadásul ezúttal sok játékosuk hiányzott.


    „Az egész meccsen jól küzdöttünk, de a végén sajnos kihagytunk néhány lövést, és eladtunk egy-két labdát. Bármi történt ma, még van hatvan perc a döntőből a saját szurkolóink előtt, és remélem, Veszprémben még jobban fogunk játszani. Mostantól két napunk van felkészülni” – nyilatkozta.


    Honfitársa, a szegedi szakvezető Juan Carlos Pastor közölte, nagyon jó érzés volt ilyen fantasztikus hangulatban kézilabdázni, csapatának sokat segítettek a szurkolók. Hozzátette, kiegyenlített volt a mérkőzés, amelynek végén ők játszottak jobban, ezért nyertek három góllal. Meglátása szerint Veszprémben jobban kell majd védekezniük, mert ezúttal rengeteget hibáztak hátul.


    A bajnoki címet a két mérkőzésen összesítésben több gólt szerző csapat hódítja el. Amennyiben összesítésben azonos számú gólt érnek el, az idegenben szerzett több találat dönt. Ha az idegenben dobott gólok száma is megegyezik, a visszavágó végén hétméteres-párbaj dönt a bajnoki címről.

Fel