Kézilabda

Férfi kézilabda NB I – A sereghajtó megszorította a címvédőt

A címvédő Pick Szeged 34-31-re nyert a sereghajtó Kecskemét otthonában a férfi kézilabda NB I szombati játéknapjának első mérkőzésén.

    A hazaiaknál Simon Bence kilenc gólt lőtt, ezzel ő lett a mezőny legeredményesebb játékosa.

    Eredmény:

Kecskeméti TE-Piroska szörp-PICK Szeged 31-34 (15-16)
K&H férfi kézilabda liga, 20. forduló, Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Haskó, Natkai.
Kecskemét: Marczika – Enomoto 5, Országh 4, Simon 9, Szrnka 2, Vetési 3, Horváth 3. Csere: Deményi (kapus), Mazák, Karai 1, Hiramoto 3, Csordás, Szeverényi 1, Forgács.  Vezetőedző: Bencze József.
PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 4/1, Henigman, Rosta 7, Martin, Bodó 4, Blonz 1. Csere: Mikler (kapus), Tönnesen 6, Garciandía 4, Gaber, Mackovsek, Bombac 4, Frimmel 1, Radivojevics 4/1.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 2/0, ill. 2/2
Hétméteres: 6, ill. 4 perc.

Bencze József:– Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, de ma megmutattuk, hogy a csapatunk jelesre vizsgázhat küzdeni tudásból. Felszabadultan tudtunk játszani. Köszönjük, hogy szép számmal kijöttek a nézők.

Juan Carlos Pastor:– Szeretném megköszönni, hogy ennyi szurkolónk volt ma itt, ez nagyon jó a kézilabdának. Gratulálok a Kecskemétnek a remek meccshez. Egyértelmű, hogy nekünk nehéz így játszani, hogy hosszú utazás után ismét idegenben játszottunk. Hiányzik a koncentráció ahhoz, hogy jól tudjunk hetente kétszer jól teljesíteni. Rengeteget kell még dolgoznunk. Mindent megteszünk, hogy jól felkészüljünk csütörtökre.

Marczika Barnabás: – Gratulálok a Szegednek. Nagyon jó meccset játszottunk, nem volt semmi veszíteni valónk. Tudtuk, hogy a Szeged Flensburgból érkezik, mi a szívünket kitettük a pályára. Köszönjük a nézőknek, hogy ennyien kijöttek és csodás hangulatot teremtettek, ez rengeteg erőt adott nekünk.

Rosta Miklós:- Nem kezdtünk jól, nem koncentráltunk eléggé a lövéseknél és a védekezésbe is hibák csúsztak, a Kecskemét pedig ezt kihasználta. Gratulálok nekik, nagyszerű meccset játszottak. Össze kell kapnunk magunkat, ezen dolgozunk.

később:

Sport36-Komló-Budakalász 18.00

Grundfos Tatabánya KC-Balatonfüredi KSE 18.00

Fejér-B.Á.L. Veszprém – SBS Eger 18.00

Csurgói KK-NEKA 18.00

HE-DO B.Braun Gyöngyös – Telekom Veszprém 18.00

Fel