Connect with us

Kézilabda

Férfi kézilabda Európa-liga – Ötödször is kikapott a Tatabánya

Férfi kézilabda Európa-liga – Ötödször is kikapott a Tatabánya


A Grundfos Tatabánya KC 21-19-re kikapott az északmacedón Eurofarm Peliszter otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.

    A két csapat csütörtökön 17 órától ismét megmérkőzik egymással Bitolában, mert a magyar csapat feladta a pályaválasztói jogát.

Eredmény, csoportkör, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés, D csoport:
Eurofarm Peliszter (északmacedón)-Grundfos Tatabánya 21-19 (11-10)


    A vendégek közül a lengyel kapus Piotr Wyszomirski csuklósérülés, a válogatott jobbátlövő Balogh Zsolt pedig lágyékhúzódás miatt hiányzott. A találkozó félórás késéssel kezdődött, mert a Tatabánya játékosainak mezt kellett cserélniük, ezért a küldöttség vezetőinek vissza kellett menniük a csapat szállodájába.


    A kényszerű várakozás a magyar együttest viselte meg jobban, sok hibával, pontatlan lövésekkel kezdte a meccset, és 18 perc alatt csupán két gólt szerzett, miközben hetet kapott. Vladan Matics vezetőedző időkérése után nem nőtt tovább csapata hátránya, sőt sikerült felzárkóznia 11-10-re a szünet előtt.


    A második felvonás hatodik percében már a Tatabánya vezetett, majd felváltva estek a gólok, tíz perccel a vége előtt azonban ismét a hazaiaknál volt az előny. A magyar csapat nyolc percig nem talált be, ezt kihasználva az Eurofarm Peliszter egy 4-0-s sorozattal eldöntötte a meccset, így a Tatabánya az ötödik találkozóját is elveszítette a csoportkörben. A hazaiak tíz, a vendégek 17 lövést hibáztak.


    A mezőny legeredményesebb játékosa Tomislav Kusan, illetve Győri Mátyás volt egyaránt hat góllal.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda