Kézilabda

Férfi kézilabda Európa-liga – Kiesett a Balatonfüred

A Balatonfüredi KSE a selejtező első fordulójában búcsúzott a férfi kézilabda Európa-ligában, miután a vasárnapi visszavágón 22-20-ra kikapott a svéd HK Malmö otthonában.

    A párharc egy héttel ezelőtti, első meccsét a fürediek 27-25-re megnyerték hazai pályán, így idegenben lőtt több góllal jutott tovább a Malmö.

    Eredmény, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
HK Malmö (svéd)-Balatonfüredi KSE 22-20 (9-10)

    lövések/gólok: 45/22, illetve 42/20
    gólok hétméteresből: 5/1, illetve 6/4
    kiállítások: 2, illetve 10 perc
    továbbjutott: a Malmö, 47-47-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

    A vendégek keretéből a válogatott kapus Bősz Dániel hiányzott, aki sajkacsonttörés miatt több hónapig nem kézilabdázhat, Brandt Balázs pedig megbetegedett az indulás előtt.


    A magyar együttes rögtön a kezdés után elhibázott két büntetőt, így a svédek három góllal elhúztak, és amikor a 14. percben már 7-2-re vezettek, György László vezetőedző időt kért. Mindkét oldalon sok volt a hiba támadásban, húsz perc alatt a vendégek tíz, a hazaiak kilenc lövést rontottak. A Balatonfüred több mint 11 percig nem kapott gólt és egy 5-0-s sorozattal sikerült egyenlítenie, sőt három perccel a szünet előtt – a meccs során először – átvette a vezetést, az első félidő pedig 10-9-es vendégvezetéssel ért véget.


    A második felvonás elején a Malmö egy 6-2-es szériát produkált, ezzel ismét nyílttá vált a párharc. György László csakhamar ismét időt kért, és bár a fordulat ezúttal elmaradt, az állás a hajrában is rendkívül szoros volt, a Malmö továbbjutása csak 45 másodperccel a vége előtt vált biztossá.


    A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiakat erősítő Adam Tumba volt hat góllal, a vendégeknél Milan Gostovic, Dejan Malinovic és a magyar válogatott Rodríguez Álvarez Pedro is négy találatig jutott.

Fel