Kézilabda

Férfi kézilabda Európa-liga – Hét meccs után sincs pontja a Tatabányának

A Grundfos Tatabánya 37-30-ra kikapott kedden a német Rhein-Neckar Löwen otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének nyolcadik fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll.

    
Férfi EKL, D-csoport, 8. forduló
RHEIN-NECKAR-LÖWEN-GRUNDFOS TATABÁNYA KC 37-30 (20-13)
Mannheim, játékvezetők: Bolic, Hurich (osztrákok).
RHEIN-NECKAR LÖWEN: Gierse, Katsiggiannis (kapusok), Schmid 2 (2), Gensheimer, Kirkelökke 4, Patrail, Tollbring 6, Ahouansou 5, Lagergen, Grötzki 6, Späth, Gíslason 5, Nielsen 3, Nilsson 5, Kohlbacher 1. Edző: Martin Schwalb.
TATABÁNYA: Bartucz, Konecny (kapusok), Bozovic 1, Molnár, Juhász 5, Sipos, Nemes, Hornyák B. 6, Sunajko 2, Ilyés, Győri 3. Debreczeni 3, Ancsin 7, Zdolik 1, Hornyák P. 2. Edző: Vladan Matics.
Kiállítások: 0, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/3, ill. 2/4.


    A vendégek közül a lengyel kapus Piotr Wyszomirski csuklósérülés, a válogatott jobbátlövő Balogh Zsolt pedig lágyékhúzódás miatt hiányzott. A hazaiaknál Mikael Appelgren, Andreas Palicka, Romain Lagarde és Ilija Abutovic nem játszott.


    Három és fél perc után már 3-0-ra vezetett a német csapat, ezért Vladan Matics tatabányai vezetőedző időt kért. Ezt követően Bartucz László védéseire alapozva egyenlítettek a vendégek, ám ismét egyre többet hibáztak támadásban, így nem sokáig tudták tartani a lépést a gyors ellenakciókat vezető Rhein-Neckar Löwennel. A magyar együttes csaknem tíz percig nem talált be, ezalatt 11-5-ös hátrányba került. Öt perccel az első félidő vége előtt már 15-7-re vezettek a házigazdák, és bár a folytatásban felváltva estek a gólok, a szünetig eldőlt a mérkőzés.


    A második felvonás elején már tíz találat volt a különbség, Matics ismét időt kért. A Löwen a megnyugtató vezetés tudatában egyre többet cserélt, ám játékát egyre több hiba tarkította, ezt kihasználva a Tatabánya némileg felzárkózott (29-23). A hajrában a németek stabilizálták a különbséget, és a várt magabiztossággal győztek.


    A mezőny legeredményesebb játékosa Ancsin Gábor volt hét góllal, Hornyák Bence hatszor talált be, Bartucz László 12 lövést védett.


    A hét mérkőzés után is pont nélkül álló Tatabánya csütörtökön Császár Gábor és Bartók Donát csapata, a svájci Kadetten Schaffhausen otthonában lép pályára, ahol az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójából elhalasztott mérkőzést pótolja.

Fel