Kézilabda

Férfi kézilabda Európa-liga – Hatodszor is kikapott a Tatabánya

A Grundfos Tatabánya KC 24-21-re kikapott az északmacedón Eurofarm Peliszter otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hetedik fordulójában, csütörtökön.

    A két csapat szerdán is megmérkőzött egymással Bitolában – akkor a hazaiak 21-19-re nyertek -, és a csütörtöki meccset is ott rendezték, mert a magyar csapat feladta pályaválasztói jogát.

Eredmény, csoportkör, 7. forduló, D csoport:
Grundfos Tatabánya KC-Eurofarm Peliszter (északmacedón) 21-24 (11-9)


    A vendégek közül a lengyel kapus Piotr Wyszomirski csuklósérülés, a válogatott jobbátlövő Balogh Zsolt pedig lágyékhúzódás miatt hiányzott.


    Az északmacedón csapat már a kilencedik percben időt kért, mert bár a Tatabánya több lövést is elhibázott, remekül védekezett, így 4-1-re ellépett. A rövid játékmegszakítás után egy hosszabb következett, mert az Eurofarm Peliszter horvát beállója, Tomislav Kusan megsérült, és hosszú percekig a pályán ápolták. A folytatásban egy 4-1-es sorozattal egy gólra felzárkóztak a hazaiak, de Bartucz László bravúros védéseinek köszönhetően egyenlíteni nem tudtak.


    A második felvonásban az egyre nagyobb lendülettel kézilabdázó északmacedónok egyenlítettek, majd tíz perccel a vége előtt a magyar együttes elveszítette védekezése egyik alapemberét, Sipos Adriánt, akit harmadszor állítottak ki, ezért már nem térhetett vissza a pályára. Az Eurofarm Peliszter egy 3-0-s sorozattal – a meccs során először – átvette a vezetést, és mivel a magyar együttes tíz perc alatt csak egyszer talált be, a hatodik csoportmeccsét is elveszítette.


    A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak horvát balátlövője, Stipe Mandalinic volt kilenc góllal, a vendégeknél Ancsin Gábor és Győri Mátyás egyformán négyszer talált be. Bartucz László tíz védéssel zárt.


    A továbbra is pont nélkül álló Tatabánya kedden a német Rhein-Neckar Löwen otthonában folytatja szereplését az Európa-liga csoportkörében.

Fel