Connect with us

Kézilabda

Férfi Kézilabda Eb: SZUPER A CSAPATUNK, DÖNTETLEN A DÁNOK ELLEN

Férfi Kézilabda Eb: SZUPER A CSAPATUNK, DÖNTETLEN A DÁNOK ELLEN


A magyar férfi kézilabda-válogatott 24-24-es döntetlent játszott hétfőn az olimpiai és világbajnok dán csapattal az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, Malmőben.


A magyar csapata első gólját Bóka szerezte, egy labdaszerzés utáni lerohanásból. A dánok gyorsan egyenlítettek és innentől egyik ámulatból estünk a másikba. Fiatal magyar csapatunk zseniálisan játszott az első félidőben, Győri, Nagy Bence, Szita, Hornyák fantasztikusan támadtak. Négy góllal is vezetett a csapat, hihetetlen jól felkészítette a Nagy, Chema, Gulyás trió a gárdát a világbajnok és olimpiai bajnok dánok ellen. A mezőny legeredményesebb játékosa Balogh Zsolt volt hét góllal. Talpraesett hozzáállásuknak és összeszedett játékuknak köszönhetően a magyarok a meccs harmadánál 10-6-os előnyben voltak, majd a dánok védekezést váltottak és egyenlítettek, a szünetben azonban ismét a magyar csapat állt jobban két góllal. Szita az utolsó másodpercben szerzett demoralizáló gólt.

Mikler volt az egyik legjobb a mai mérkőzésen – Fotó: MKSZ

A második félidőben folytatódott az ámulat, egyszerűen nem hittünk a szemünknek, taktikusan, zseniális Mikler védésekkel, fantasztikus Szita, Balogh Zsolt találatokkal. Mindig volt valaki aki lendített egy nagyot a csapat szekerén. Igazi csapatmunka volt, a végjátékot is zseniálisan lehozták a fiúk. 4 perccel a vége előtt tudtak csak egyszer vezetni a dánok és megköszönhetik a lett bíróknak, hogy egy pontot szereztek. Az utolsó dán támadásnál Lauge belement Bánhidibe és el kellett volna venni a labdát, aztán Mikkel Hansen is belement a lövés előtt a magyar védőbe, de szerencsére Mikler ezt is megfogta. Az utolsó támadásunk nem sikerült, az időntúli szabaddobást Szita nem tudta jól ellőni, maradt a 24-24.

Fotó: MKSZ

DÁNIA-MAGYARORSZÁG 24-24 (11-13)
Malmö, játékvezetők: Zigmars, Renars.
DÁNIA: Green, Landin (kapusok), Andersson, Bramming 6, Damgaard 2, Hansen, Hansen 3 (2), Kirkelokke 2, Lauge 3, Lindberg 2, Möllgaard, Mensah 3, Olsen, Saugstrup, Toft 1, Zachariassen 2. Edző: Jacobsen Nikolaj (lc).
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 7 (4), Bánhidi, Bartók, Bóka 2, Győri 1, Hornyák 3, Ligetvári, Máthé 2, Nagy 4, Rosta, Sipos, Szita 5, Tóth, Ubornyák. Edző: Gulyás István.
Kiállítások: 4, ill. 8.
Hétméteresek: 3/2, ill. 5/4.

A három ponttal álló magyar válogatott szerdán 18.15-től Izland ellen játssza utolsó csoportmérkőzését.


Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda