Kézilabda

Férfi kézilabda EB-selejtező – Hatgólos magyar siker Oroszországban

 A magyar férfi kézilabda-válogatott 25-19-re legyőzte Oroszországot az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában, csütörtökön Asztrahánban, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás, egyben a csoportelsőség felé.

Mindkét csapatból hiányzott egy-egy szegedi játékos: a hazaiaktól Dmitrij Zsitnyikov, a magyarok közül pedig Bodó Richárd.
    Sok hibával kezdte a meccset a vendégcsapat, de Mikler Roland védéseinek köszönhetően ez az eredményen nem látszott meg (3-3), sőt Balogh Zsolt eredményes perceit követően már a magyar válogatott vezetett. Az első félidő hajrájában 5-0-s sorozatot produkáltak a magyarok a gyengén védekező, illetve lassan, körülményesen támadó házigazdákkal szemben, így a szünetben 10-15 volt az állás.

Fotó: MTI


    Az oroszok 17 percig nem tudtak akciógólt dobni, ezért a második felvonás elején már kilenc találat volt a hátrányuk. Ezt követően két kiállítás nehezítette a magyar válogatott dolgát, amely nyolc percig nem talált be. Viktor Kirejev egyre jobban védett, erre alapozva csapata egy 5-1-es sorozattal némileg felzárkózott, ennek ellenére végül hat góllal kikapott.
    A házigazdák legeredményesebb játékosa Timur Gyibirov volt öt találattal.
    A két csapat vasárnap délután Érden ismét összecsap egymással.

Eredmény,
Férfi Európa-bajnoki selejtező, 3. forduló, 7. csoport:
Oroszország-Magyarország 19-25 (10-15)

A magyar gólszerzők: Bánhidi, Balogh Zs. 5-5, Szita 4, Bóka 3, Ligetvári, Rosta, Hornyák 2-2, Sipos, Máthé 1-1

A magyar válogatott további programja:
Április 14., vasárnap: Magyarország-Oroszország, Érd 16.00
Június 12., szerda: Szlovákia-Magyarország, Vágsellye 18.00
Június 16., vasárnap: Magyarország-Olaszország, Kecskemét 18.00

    A csoport első két helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik vehet részt a jövő januári, norvég, osztrák, svéd közös rendezésű kontinensviadalon.

Forrás: MTI

Fel