Kézilabda

Férfi kézilabda Eb-selejtező – Egy pont kell a továbbjutáshoz – Csapatfigyelő

 A magyar férfi kézilabda-válogatott szerdán bebiztosíthatja kijutását a jövő januári Európa-bajnokságra, ehhez legalább döntetlent kell elérnie Szlovákia vendégeként a selejtezősorozat utolsó előtti fordulójában.

    A magyarok a vasárnapi utolsó körben az olaszokat fogadják Kecskeméten, és amennyiben a két meccsen legalább két pontot szereznek, biztosan csoportelsőként jutnak ki az osztrák, norvég, svéd közös rendezésű kontinenstornára, mert az oroszokkal szemben kedvezőbbek az egymás elleni eredményeik.
    Mindkét meccsről hiányozni fog a betegség, illetve sérülés után lábadozó Bánhidi Bence, Faluvégi Rudolf és Bartók Donát, a Bajnokok Ligája négyes döntője után pihenőjét töltő Mikler Roland és Lékai Máté, továbbá Császár Gábor, akire a januári világbajnokság óta nem számít a Csoknyai István, Vladan Matics kapitánypáros.

Fotó: MTI


    A szlovákok új szövetségi kapitánya, Peter Kukucka – aki 2005 és 2007 között a Dunaferr SE játékosa volt – két magyarországi légiósra számít: Marián Zernovic a Ferencváros kapusaként, Lubomír Duris pedig a Gyöngyös irányítójaként szerepelt az NB I legutóbbi idényében.
    Mivel hazájuk kézilabda-szövetsége és a legerősebb klubnak számító Tatran Presov között továbbra is rossz a viszony, az eperjesi játékosok ezúttal sem szerepelnek a keretben, ami jelentősen megkönnyítheti a magyarok dolgát.
    A két csapat eddig 32 alkalommal találkozott egymással, az örökmérleg magyar szempontból 22 győzelem, négy döntetlen és hat vereség. Tavaly októberi selejtezőjüket Érden 30-22-re nyerték a magyarok, akik később Olaszországban és Oroszországban is győztek, majd az oroszokkal házigazdaként döntetlent játszottak, vagyis négy forduló után még veretlenek.
    Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport: 
    
    5. forduló:
Szlovákia-Magyarország, Vágsellye, szerda 18.00 
Olaszország-Oroszország, Varese, csütörtök 18.45 
    6. (utolsó) forduló: 
Magyarország-Olaszország, Kecskemét, vasárnap 18.00 
Oroszország-Szlovákia, Szentpétervár, vasárnap 18.00 
    A csoport állása: 1. Magyarország 7 pont, 2. Oroszország 5, 3. Olaszország 4, 4. Szlovákia 0
    Az első két helyezett, valamint a nyolc csoport négy legjobb harmadikja vehet részt az Eb-n a címvédő Spanyolország, illetve a rendező Ausztria, Norvégia és Svédország mellett.

Fel