Connect with us

Kézilabda

Férfi kézilabda Eb – Önkritikusan értékeltek a búcsúzó franciák

Férfi kézilabda Eb – Önkritikusan értékeltek a búcsúzó franciák


Nikola Karabatic és Luc Abalo is önkritikusan nyilatkozott, miután a francia férfi kézilabda-válogatott másodszor is kikapott az Európa-bajnokság csoportkörében, így nem juthat tovább a középdöntőbe.

    “Természetesen nagyon csalódottak vagyunk a vereség miatt. Jobban játszottunk, mint Portugália ellen, de ez egy igazán kemény meccs volt. Az utolsó másodpercekben jobbak voltak a norvégok” – nyilatkozta Nikola Karabatic.


    A franciák a trondheimi D csoportban pénteken a portugáloktól 28-25-re, vasárnap a társházigazda norvégoktól 28-26-ra kaptak ki, így a Bosznia-Hercegovina elleni keddi mérkőzés megnyerésével sem juthatnak tovább.


    A francia válogatott 2008 óta egy év – 2013 – kivételével mindig érmet nyert az aktuális világversenyen.


    A Paris Saint-Germain irányítója úgy fogalmazott, hatalmas csapásként élték meg a kudarcot, de a pályán megmutatkozik a valóság, tehát minden bizonnyal nem érdemeltek jobbat.

Képtalálat a következőre: „karabatic abalo”
Fotó: Zimbio


    Luc Abalo kijelentette, nincsenek hozzászokva a korai búcsúhoz, hiszen nagyon régen fordult elő, hogy még a középdöntőig sem sikerült eljutniuk.


    “Nagyon fáj, ami történt, de ettől talán alázatosabbak leszünk. Lehet, hogy éppen ez hiányzott az Európa-bajnokság előtt” – mondta a PSG jobbszélsője.


    Didier Dinart szövetségi kapitány közölte, voltak nehézségeik a torna előtt, sokat beszélgettek a játékosokkal, de ez nem volt elég a sikerhez, mert a világbajnoki ezüstérmes norvégoknak jelenleg erősebb csapatuk van.


    A balátlövő Romain Lagarde szerint Norvégia hatvan percen keresztül jobban játszott náluk, a második félidőben kimondottan jól védekezett, ezért a franciáknak sok problémájuk volt támadásban.


    Christian Berge, a skandinávok edzője elárulta, végig gyors játékra, sok futásra törekedtek, de belefáradtak, viszont a jó védekezésnek és a remek kapusteljesítménynek köszönhetően sikerült nyerniük.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda