Connect with us

Kézilabda

Férfi kézilabda Eb – Nyilvános helyen piált négy svéd játékos, ez lett a következménye

Férfi kézilabda Eb – Nyilvános helyen piált négy svéd játékos, ez lett a következménye


Nyilvános helyen fogyasztott alkoholt a társházigazda Svédország válogatottjának négy játékosa az olimpiai kvalifikációs férfi Európa-bajnokság idején, ezért bocsánatkérésre kötelezték őket.

    Az Aftonbladet című svéd napilap beszámolója szerint Jim Gottfridsson, Kim Ekdahl Du Rietz, Lukas Nilsson, valamint a Telekom Veszprém beállója, Andreas Nilsson szerdán éjfélig egy malmői bárban tartózkodott, ahol bort fogyasztott. A játékosok azt használták ki, hogy aznap és másnap sem volt mérkőzésük.


    “Sajnálatos és elfogadhatatlan ami történt, de házon belül mindent rendeztünk. A játékosok elnézést kértek az egész csapattól, és elnézést kérnek a szurkolóktól is” – nyilatkozta Robert Vedberg, a Svéd Kézilabda Szövetség főtitkára.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, túra/szabadtéri
Fotó: EHF


    Hozzátette, a játékosoknak példaképeknek kell lenniük, pláne egy – részben – hazai rendezésű világversenyen. A kvartettnek büntetéstől nem kell tartania, de a szövetség közölte, hogy szigorítja a válogatott házirendjét.


    “Vállaljuk a felelősséget azért, amit tettünk. Tévesen ítéltük meg a helyzetet. Bocsánatot kérünk a csapattársainktól, a szurkolóinktól, és mindenkitől, aki azon dolgozik, hogy ilyen nagyszerű Európa-bajnokságot rendezhessünk” – idézi Gottfridsson szavait a svéd szövetség honlapja. A Flensburg-Handewitt irányítója bevallotta, valóban ittak egy-két pohárral.


    Kristjan Andresson szövetségi kapitány közölte, csalódott volt az eset miatt, de a bocsánatkéréssel lezártnak tekinti az ügyet, mert ismét a játékra, a mérkőzésekre kell összpontosítaniuk.


    Svédország két győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört Göteborgban, így pont nélkül jutott a középdöntő malmői csoportjába, ahol pénteken este Portugáliával találkozik.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda