Connect with us

Kézilabda

Férfi kézilabda Eb – Mi lehet elég a magyaroknak…?

Férfi kézilabda Eb – Mi lehet elég a magyaroknak…?


A magyar férfi kézilabda-válogatott akkor is továbbjut az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjéből, és kijut az ötkarikás selejtezőtornák egyikére, ha a szerdán (ma) 16 órakor kezdődő mérkőzésen négy góllal kikap Portugáliától, de Izland legyőzi Svédországot.

    Ebben az esetben a magyar, a portugál és az izlandi csapat egyaránt négy ponttal zárná a középdöntő malmői csoportját, az egymás elleni eredmények alapján körbeverés alakulna ki közöttük, vagyis a gólkülönbség döntene, ami négygólos vereség esetén még a magyaroknak, ötgólos kudarcnál viszont már a portugáloknak kedvezne.


    A csoport harmadik helyezettje szombaton Stockholmban a torna ötödik helyéért játszhat, illetve kijut az áprilisi olimpiai selejtezőtornák egyikére. Ez motiválhatja a magyarokat és a portugálokat, az izlandiakat viszont nem, nekik matematikai esélyük sincs a továbbjutásra.


    A svédek már szintén nem léphetnek tovább, de ők a tavalyi világbajnokságon megszerezték az olimpiai selejtezős helyüket. Amennyiben a társházigazdák csapata szerda este legyőzi Izlandot, és a magyarok kikapnak Portugáliától, ugyancsak hármas pontazonosság alakul ki, ami a portugáloknak kedvez, mivel tíz góllal verték a svédeket, ebben az esetben tehát a magyarok búcsúzni kényszerülnének.


    Gulyás István szövetségi kapitány csapata ugyanakkor pontszerzéssel biztosan olimpiai selejtezős, győzelemmel pedig a pénteki elődöntőre is marad esélye.


    A legjobb négy mezőnyéből három válogatott már ismert: Norvégia, Horvátország és a címvédő Spanyolország biztosan ott lesz az éremcsatákban. A negyedik csapat Magyarország vagy Szlovénia lehet. Mikler Rolandéknak ez akkor sikerülhet, ha győznek szerdán, a szlovénok pedig kikapnak Norvégiától, minden más eset Dean Bombacéknak kedvez.


    A magyar válogatott Oroszország és Izland legyőzése, illetve az olimpiai és világbajnok Dánia elleni döntetlen után csoportgyőztesként, a maximális két ponttal jutott a középdöntőbe, ahol kikapott a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes Norvégiától, majd a svédekkel szembeni vereség előtt legyőzte Szlovéniát.


    A középdöntőbe került 12 csapat között öt olyan van, melynek már biztos a helye a selejtező tornák egyikén: Norvégia, Németország, Svédország, Horvátország és Spanyolország.

  


Középdöntő, 4. (utolsó) forduló:


I. csoport (Bécs):
   
Spanyolország-Horvátország 16.00
Ausztria-Fehéroroszország 18.15
Németország-Csehország 20.30

Az állás:

1. (és már elődöntős) Spanyolország 8 pont (131-105),

2. (és már elődöntős) Horvátország 8 (105-91),

3. Németország 4,

4. Ausztria 2 (103-120),

5. Fehéroroszország 2 (102-124),

6. Csehország 0 II. csoport (Malmö):
    
MAGYARORSZÁG-Portugália 16.00
Norvégia-Szlovénia 18.15
Izland-Svédország 20.30


Az állás:

1. (és már elődöntős) Norvégia 8 pont,

2. Szlovénia 6,

3. MAGYARORSZÁG 4,

4. Portugália 2 (112-116),

5. Izland 2 (101-110),

6. Svédország 2 (88-97)


    A középdöntő végén pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda