Connect with us

Kézilabda

Férfi kézilabda Eb: Kikaptunk Portugáliától, nem jutottunk ki az olimpiai selejtezőre

Férfi kézilabda Eb: Kikaptunk Portugáliától, nem jutottunk ki az olimpiai selejtezőre


Magyarország nem jutott ki az olimpiai selejtezőre, mert 8 góllal kikapott Portugáliától az Európa bajnokság utolsó középdöntő mérkőzésén.

Nagyon fontos mérkőzésen sajnos nem sikerült a bravúr, a pontszerzés. Félidei két gólos vezetés után, a második félidőben úgy tűnt, hogy megfordíthatjuk a meccset. De ma nem jöttek össze azok a dolgok, amik eddig tolták előre a magyar válogatottat. Fáradt csapat benyomását keltették a fiúk, látszott a csapaton, hogy nagyon akart, ezért nagy dicséretet érdemel az egész társaság, beleértve a stábtagokat is. Ma ennyi volt a csapatban, büszkék lehetünk a fiúkra az egész világversenyen nyújtott teljesítményükért. Portugália ma jobban támadott, jobban használták ki a helyzetüket és még a szerencse is melléjük állt. A magyar csapatból a végig talpsérüléssel játszó Balogh Zsolt játszott átlagon felül, de a második játékrészre már ő is felőrlődött. Bánhidi ma is hozta klasszisát, jól küzdött, gólokat is szerzett. Mikler Roland nem tudott olyan hatékonyan védeni, mint a szlovének ellen, ezért a második félidőben Székely is szerepet kapott a magyar kapuban. Sajnos a négy gólos vereség sem jött össze, az utolsó negyed órában teljesen szétesett a magyar nemzeti csapat. Sok labdát eladtunk és sorra kaptuk a lerohanásos gólokat. Ezzel számunkra véget ért az Eb.

KÖZÉPDÖNTŐ, 4. FORDULÓ
2. CSOPORT (MALMÖ)

PORTUGÁLIA–MAGYARORSZÁG 34–26 (16–14)
Malmö.
Vezette: Geipel, Helbig (németek)

A magyarok csak akkor vehetnek részt az áprilisi olimpiai selejtezőtornák egyikén, ha a hetedik helyen zárják a kontinensviadalt, és Szlovénia aranyérmes lesz.
    A portugálok kiemelkedően magas, 77 százalékos támadási hatékonyságuknak köszönhetően nyertek ilyen nagy fölénnyel.
    A magyar válogatott Oroszország és Izland legyőzése, illetve az olimpiai és világbajnok Dánia elleni döntetlen után csoportgyőztesként, a maximális két ponttal jutott a középdöntőbe, ahol legyőzte Szlovéniát, és kikapott a legutóbbi két világbajnokságon egyaránt ezüstérmes Norvégiától, valamint Svédországtól és Portugáliától.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda