Kézilabda

Férfi kézilabda Eb – Kihirdették az EB keretet

Fekete Bálint, a spanyol Liberbank Cuenca jobbszélsője visszakerült a jövő héten kezdődő olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe.

    A magyar szövetség pénteken a honlapján tette közzé az aktuális, 20 fős keretet. A legutóbbi, december 13-án megjelent névsorhoz képest nem szerepel a listában Borbély Ádám, a Tatabánya kapusa; Szűcs Bence, a Veszprém beállója, valamint Jerkovic Srecko, a Komló balátlövője.


    Lékai Máté és Bodó Richárd szereplése továbbra is kérdéses, a Veszprém irányítója térd-, a Szeged balátlövője vállsérüléssel küszködik.


    A magyar együttes múlt vasárnap 31-26-ra legyőzte edzőmérkőzésen a kontinenstornára társházigazdaként készülő Ausztria csapatát, szombaton és vasárnap pedig Csehországgal találkozik Győrben, a második meccs zárt kapus lesz.


    Gulyás István szövetségi kapitány csapata az Európa-bajnokság malmői csoportjában jövő szombaton Oroszországgal, január 13-án az olimpiai és világbajnok Dániával, 15-én pedig Izlanddal találkozik. Az első két helyezett jut a középdöntőbe.

A magyar férfiválogatott 20 fős kerete:
   
    Kapusok:
Andó Arián (Balatonfüred), Székely Márton (Veszprém), Mikler Roland (Szeged)
    Jobbszélsők:
Fekete Bálint (Liberbank Cuenca, spanyol), Hornyák Péter (Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász)
    Jobbátlövők:
Balogh Zsolt (Tatabánya), Bartók Donát (klub nélküli), Máthé Dominik (Balatonfüred)
    Irányítók:
Győri Mátyás (Tatabánya), Lékai Máté (Veszprém), Ubornyák Dávid (Gyöngyös)
    Beállók:
Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya)
    Balátlövők:
Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Logrono La Rioja, spanyol), Nagy Bence (Ferencváros), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)
    Balszélső:
Bóka Bendegúz (Balatonfüred)

Fel