Connect with us

Kézilabda

Férfi kézilabda Eb – Karabaticék nem bírtak a luzitánokkal

Férfi kézilabda Eb – Karabaticék nem bírtak a luzitánokkal


Portugália meglepetésre 28-25-re legyőzte Franciaországot az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság pénteki játéknapján, a csoportkör első fordulójában.

    A trondheimi D csoportban az esélyesebb franciák Nikola Karabatic vezérletével a 19. percig egy-két góllal vezettek, utána viszont a portugálok egy 5-0-s sorozattal fordítottak, és a szünetben is ők álltak jobban.


    A második félidő elején Franciaország visszavette a vezetést, erre a portugál csapat egy 5-1-es szériával válaszolt. A rendkívül izgalmas hajrában 26-25-ös portugál előnynél a franciák kettős emberhátrányba kerültek. Ezzel elveszítették esélyüket a pontszerzésre, és meglepő vereséggel kezdték a norvég-svéd-osztrák közös rendezésű tornát.


    A göteborgi F csoportban a szlovénok szoros csatában, de szinte végig vezetve nyertek a lengyelek ellen. A Telekom Veszprém szlovén beállója, Blaz Blagotinsek mind az öt lövését gólra váltotta. Klub- és honfitársa, a balátlövő Borut Mackovsek hét kísérletből ötször volt eredményes. A MOL-Pick Szeged irányítója, Dean Bombac egy gólt dobott.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló:
B csoport (Bécs):
    
Ausztria-Csehország 32-29 (13-14)
    később:
Észak-Macedónia – Ukrajna 20.30
    D csoport (Trondheim):
Portugália-Franciaország 28-25 (12-11)
    később:
Norvégia – Bosznia-Hercegovina 20.30
    F csoport (Göteborg):
Szlovénia-Lengyelország 26-23 (13-11)
    később:
Svédország-Svájc 20.30
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda