Kézilabda

Férfi kézilabda BL – Veszélyben Nagy László és Sterbik játéka a döntőben

A csapatkapitány Nagy László és a kapus Sterbik Árpád sérülés miatt valószínűleg nem léphet pályára a Telekom Veszprém csapatában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi, kölni döntőjében.

   
    Nagy László a lengyel Vive Kielce ellen 33-30-ra megnyert szombati elődöntő után elmondta, hogy a második félidő közepén kapott egy zárást a beállóstól, és ekkor reccsenést érzett a válla, illetve a kulcscsontja környékéről, ezért kórházba megy kivizsgálásra.
    A nagy csatában megnyert mérkőzés kapcsán úgy fogalmazott: mindenki szeretett volna hozzátenni a sikerhez, az akarással nem volt gond, és szerencsére volt néhány veszprémi játékos, aki nem csak akart, hanem tudott is, és nagyszerűen teljesített.
    
    Hozzátette, jó érzései voltak, végig abszolút pozitívan gondolkodott, mert tudta, hogy ilyen kimenetelű lesz a mérkőzés. Szerencsére – tette hozzá – a második félidő közepétől sikerült ellépniük négy találattal, s az előnyt nagyjából tartani is tudták.
    Sterbik Árpád remekül kezdte a meccset a kapuban, 14 lövésből nyolcat hárított, de a 21. percben Marko Mamic góljánál megsérült a bokája, le kellett cserélni, és a második félidőre már nem is tért vissza a pálya mellé, a találkozó után pedig őt is orvoshoz vitték. A helyére Mikler Roland állt be, a klub pedig azonnal Kölnbe utaztatja akadémiájának 17 éves kapusát, Palasics Kristófot, akit szükség esetén beneveznek a vasárnapi döntőre.
    A fináléban a macedón Vardar Szkopje és a spanyol Barcelona párharcának továbbjutója lesz a Veszprém ellenfele.

Fel