Kézilabda

Férfi kézilabda BL – Tizedszer nyert a Barcelona

A Barcelona 36-23-ra legyőzte a dán Aalborg HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi döntőjében, Kölnben.

    A spanyol együttes 15. alkalommal játszott döntőt a BL-ben – illetve elődjében, a BEK-ben -, és tizedszer győzött. A legrangosabb európai kupasorozat 1956 óta íródó történetében ez a legnagyobb különbséggel megnyert döntő.

    Eredmény, döntő:
Barcelona (spanyol)-Aalborg HB (dán) 36-23 (16-11)

    lövések/gólok: 58/36, illetve 43/23
    gólok hétméteresből: 6/5, illetve 3/1
    kiállítások: 2, illetve 6 perc

    A dánok kezdtek jobban, 5-2-re elléptek, ezt követően azonban kilenc percig nem találtak be, és a spanyolok ebben az időszakban 7-0-s sorozatot produkáltak. Erre reagálva az Aalborg átállt a létszámfölényes támadójátékra, de nem járt sikerrel, a Barcelona ugyanis 16-11-re vezetett a szünetben.


    A folytatásban gyorsan eldőlt a meccs, amelynek háromnegyedénél már tíz góllal vezettek a spanyolok. Hiába erőltették létszámfölényes akciókat a dánok, az ellenfél kapusa, Gonzalo Pérez de Vargas háromszor is betalált az üresen hagyott hálóba.


    Aleix Gómez kilenc, Timothey N’guessan hat, Luka Cindric öt góllal, Pérez de Vargas 14 védéssel járult hozzá a sikerhez. Az Aalborgban Lukas Sandell nyolc, Nikolaj Christensen négy találatig jutott.

    korábban:
a 3. helyért: Paris Saint-Germain (francia) – HBC Nantes (francia) 31-28 (17-13)

Fotó: SASCHA STEINBACH – EFE

Fel