Kézilabda

Férfi kézilabda BL – Klubcsúcsot jelentő szegedi siker a horvát bajnok ellen

A MOL-Pick Szeged házigazdaként tíz góllal legyőzte a horvát PPD Zagreb csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, szombaton.

    A két csapat 16. egymás elleni BL-meccsén – három döntetlen és négy vereség mellett – kilencedik alkalommal született szegedi siker.

Eredmény,
Férfi BL, csoportkör, 10. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged – PPD Zagreb (horvát) 33-23 (14-7)

Szeged, játékvezetők: Gousko, Repkin (fehéroroszok)
SZEGED: Mikler, Alilovic (kapusok), Bajusz, Bánhidi 3, Bombac 4, Canellas 5, Gaber 1, Henigman 1, Källman 4, Kasparek 1, Maqueda 1, Radivojevics 3 (2), Rosta 1, Sostaric 3, Stepancic, 4 Zsitnyikov 2. Edző: Juan Carlos Pastor.
ZAGREB: Asanin, Ristanovic (kapusok), Beciri, Bicanic, Eres 2, Gadza 7, Horvat 1, Hrastnik, Hrstic 3, Mandic, Ravnic, Sipic 3, Stojnic 2, Vekic 2, Vistorop, Vlah 3. Edző: Branko Tamse.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 4/0


    A hazai csapatból Bodó Richárd, Alen Blazevic, Stefan Sigurmannsson és Matej Gaber hiányzott sérülés miatt.


    Remek védekezéssel és kapusteljesítménnyel kezdett a Szeged, amely kilenc perc alatt mindössze egy gólt kapott, ennek ellenére eleinte nem tudott elhúzni a zágrábiaktól, mert támadásban nem teljesített hatékonyan.


    A 17. percben aztán már négy gól volt a különbség, és ez a folytatásban tovább nőtt, mivel a horvát Mirko Alilovic remekül védte honfitársai lövéseit.


    A játék képe a második felvonásban sem változott, a zágrábiak közül egyedül Ante Gadza tudta tartani a lépést a hazaiakkal, akik ismét növelték előnyüket. Juan Carlos Pastor vezetőedző a meccs háromnegyedénél lecserélte Alilovicot, a parádésan teljesítő kapus pihenőt kapott.

Fotó: Szegedma


    Hamarosan tízgólos különbség alakult ki a csapatok között, majd tovább nőtt a lendületes, pontos kézilabdával 8-2-es sorozatot produkáló Szeged előnye. A hajrá jól sikerült a vendégcsapatnak, de a jelentős különbségű vereséget így sem tudta megúszni.


    A Szeged sorozatban hetedszer győzött a BL-ben, ami új klubcsúcsot jelent, ráadásul a csapat 2018 után 2019-ben is veretlen maradt hazai pályán a Bajnokok Ligájában.


    A mezőny legeredményesebb játékosa Ante Gadza volt hét góllal, a szegediek közül Joan Canellas ötször talált be.


    A hat győzelemmel és három vereséggel álló Telekom Veszprém vasárnap a címvédő északmacedón Vardar Szkopje vendége lesz, a nyolc sikerrel, egy döntetlennel és egy vereséggel rendelkező Szeged számára pedig februárban folytatódik a BL csoportköre.

Fel