Connect with us

Kézilabda

Férfi kézilabda BL – Fölényes szegedi siker Celjében

Férfi kézilabda BL – Fölényes szegedi siker Celjében


A MOL-Pick Szeged 11 góllal nyert a szlovén RK Celje PL otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában, vasárnap.

    A két együttes tizedik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a Szeged szempontjából két vereség, egy döntetlen, és immár hét győzelem.


Eredmény:


Férfi BL, csoportkör, 9. forduló, A csoport:
RK Celje PL (szlovén) – MOL-Pick Szeged 23-34 (11-19)

Celje, játékvezetők: Brunner, Salah (svájciak)
CELJE: Ferlin, Vujovic (kapusok), Cvetko, Groselj 2, Horzen 4, Kodrin, Leban 2 (2), Marguc 2 (1), Novak 1, Poteko 1, Rakita 3 (2), Razgor 1, Sarac 6, Silva da Borges, Zabic 1. Edző: Tomaz Ocvirk.
SZEGED: Mikler, Alilovic (kapusok), Bajusz 1, Bánhidi 7, Bodó 2, Bombac 2, Canellas 1, Gaber 1, Henigman 1, Källman 3, Kasparek 3, Maqueda 5, Radivojevics 6 (3), Rosta, Sostaric 2, Zsitnyikov. Edző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 3/3

AALBORG (dán)-PSG HANDBALL (francia) 29-32 (14-17)
PPD ZAGREB (horvát)-ELVERUM (norvég) 30-27 (16-13)    A vendégek közül Stefan Sigurmannsson, Luka Stepancic és Alen Blazevic hiányzott sérülés miatt.


    A hazaiak az ötödik percben vezettek utoljára (3-2), ezt követően Jonas Källman és Bodó Richárd vezérletével fordított, majd ellépett a Szeged. A szlovénok sokat hibáztak, ezt a vendégcsapat rendre gyors ellenakciókkal használta ki, és a 15. percben, amikor 11-4 volt az állás, a Celje vezetőedzője már másodszor kért időt.


    A Szeged ezzel a 9-1-es sorozattal eldöntötte a meccset, amelynek azonban a háromnegyede még hátra volt. A szünetben 19-11-re vezettek a vendégek, és a nagy különbség miatt a második felvonás eleje jóval alacsonyabb színvonalat, sok hibát hozott. A negyvenedik percben volt először tíz gól a csapatok között (23-13), a Szeged újra lendületbe jött, és Bánhidi Bence góljaival tovább növelte a különbséget.


    A hajrá ismét kihagyott helyzeteket hozott, de a szegediek fölényes sikerét nem fenyegette veszély.


    A mezőny legeredményesebb játékosa Bánhidi volt hét góllal, szerb csapattársa, Bogdan Radivojevic hatszor volt eredményes.


    A hét győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló MOL-Pick Szeged jövő szombaton a horvát PPD Zagrebet fogadja, a hat győzelemmel és három vereséggel rendelkező Veszprém pedig vasárnap a címvédő északmacedón Vardar Szkopje otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda