Kézilabda

Férfi kézilabda BL – Az elvesztett döntő utáni nyilatkozatok

A csapatkapitány Nagy László szerint óriási lehetőséget szalasztott el a Telekom Veszprém, amely vasárnap 27-24-re kikapott az észak-macedón Vardar Szkopjétól a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni döntőjében.

“Óriási csalódottság van bennem. Az első félidő borzalmas volt, a kapusainknak nem tudtunk segíteni, utána pedig nem tudtunk kijönni belőle. Pedig az ellenfelünk semmi mást nem csinált, csak azt, amire számítottunk, nagy meglepetés nem ért bennünket” – nyilatkozta a jobbátlövő.
    Hozzátette, óriási lehetőséget szalasztottak el, pedig egyben volt a csapat, és nagyon szerették volna a BL-címet, de a gyenge első félidő megpecsételte a sorsukat.
    Nagy László válla szombaton, a lengyel Vive Kielce elleni győztes elődöntőben megsérült, ezért a megszokottnál jóval kevesebbet tudott játszani a fináléban, és támadásban, valamint védekezésben is nagyon hiányzott a csapatból.
    “Ilyenkor nem számít a fájdalom, örülök, hogy sikerült játszanom, de keserű szájízzel hagytam el a pályát” – mondta a Barcelona színeiben kétszeres BL-győztes kézilabdázó, aki pályafutása utolsó mérkőzését játszotta.
    “Új ciklus előtt állunk, de nagyon bízom benne, hogy David Davis marad a vezetőedző, mert október óta emberfeletti teljesítményt nyújtott a csapat és ő is. Meggyőződésem, hogy ugyanezen az úton kell továbbhaladnunk” – hangsúlyozta Nagy László, aki a klub sportigazgatójaként folytatja karrierjét.

Fotó: Twitter


    Szombaton a kapus Sterbik Árpád bokája is megsérült, ennek ellenére a döntő második félidejében ő védte a veszprémi kaput.
    “Törésem nincs, de fáj minden porcikám, reggel még sétálni sem tudtam rendesen, de megpróbáltam mindent megtenni, hogy pályán legyek” – mondta.
    A vajdasági születésű játékos szerint nem kezdték jól a meccset, könnyű gólokat kaptak az elején beállóból és hat méterről is. A védelem nem működött megfelelően, Mikler Roland tűz alatt volt, és csak egy-két labdát tudott fogni, mert nagyon nehéz dolga volt, támadásban pedig többször is eladta a labdát a Veszprém.
    “Sajnálom, mert több van a csapatban, illetve a visszavonuló Momir Ilic és Nagy László miatt is nagyon sajnálom. Egyes játékosok szerintem fel sem fogják, hogy talán soha többé nem jutnak el ide, a négyes döntőbe, és minden alkalmat ki kell használni. Egy döntőben úgy kell játszani, mintha pályafutásod utolsó mérkőzése lenne” – szögezte le.
    Az irányító Lékai Máté úgy fogalmazott: a védekezésük nem volt olyan, amilyennek lennie kellett volna, ezért a kapusteljesítmény sem tudott olyan lenni.
    “Támadásban elhamarkodottan lőttünk, nem úgy dolgoztunk, ahogyan eddig. A második félidőben feljöttünk, de végig rohantunk az eredmény után. A Vardar minden alkalommal hosszan támadott, és mindig gólt szerzett, vagy kiállítást harcolt ki” – magyarázta.
    Hozzátette, próbáltak rohanni, de ellenfelük lassította a játékot, mert számára ez volt kedvező.
    “Vége a szezonnak, de jövőre megint nekifutunk, talán egyszer meg tudjuk nyerni a BL-t. Most azonban nem ez jár a fejemben, mert magam alatt vagyok” – fogalmazott Lékai.
    A Veszprém 2002, 2015 és 2016 után negyedszer jutott a BL döntőjébe, és negyedszer is ezüstérmet szerzett.

Fel