Kézilabda

Férfi kézilabda BL – A Veszprém nyolc góllal legyőzte elődöntőbeli ellenfelét

A Veszprém házigazdaként 41-33-ra legyőzte szerdán a Kiel csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában.

    A két csapat az előző szezon – május végéről elhalasztott – négyes döntőjének első játéknapján, december 28-án is megmérkőzik egymással Kölnben.

   
Férfi Bajnokok Ligája, B-csoport, 9. forduló
TELEKOM VESZPRÉM-THW KIEL 41-33 (19-19)
Veszprém, játékvezetők: Gubica, Milosevic (horvátok).
VESZPRÉM: Cupara, Corrales (kapusok), Manaskov, Yahia 6, Moraes, Tönnesen, Nilsson 7, Markussen, Ligetvári, Marguc 4, Lauge Schmidt 1, Strlek 1, Blagotinsek, Nenadic 10, Mahe 5, Borozan 7. Edző: David Davis.
KIEL: Quenstedt, N. Landin (kapusok), Ehrig, Duvnjak 6, Sagosen 4, Reinkind 3, M. Landin 1, Sunnefeldt, Weinhold 5, Wiencek 2, Ekberg 7, Dahmke 1, Zarabec 1, Horak 1, Pekeler 2. Edző: Filip Jicha.
Kiállítások: 6, ill. 8.
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

    A hazaiak keretéből ezúttal Székely Márton, Lékai Máté, Jorge Maqueda és Danyiil Siskarjov hiányzott.


    Mindkét oldalon a támadójáték dominált a védekezés helyett, ezért szinte minden akció góllal zárult. A 13. percben volt először két gól a különbség (9-7), majd egyenlítettek a vendégek, a folytatásban pedig egy ideig felváltva vezettek a csapatok. Vladimir Cupara, illetve a másik oldalon Dario Quenstedt is bravúros védéseket mutatott be, ám a védekezés továbbra sem működött a megszokott színvonalon. A 26 nap múlva sorra kerülő BL-elődöntő miatt minden bizonnyal egyik csapat sem vonultatta fel teljes taktikai repertoárját.


    Az első félidőt két góllal zárta, a másodikat pedig kettővel kezdte a Kiel. Passzív játékot – szokatlan módon – a 38. percben jeleztek először a játékvezetők. A hazaiak egy 5-1-es sorozattal visszavették a vezetést, majd Petar Nenadic vezérletével négy góllal elléptek a 48. percben, és a németek a folytatásban sem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz.


    Rasmus Lauge Schmidt jobb térde a második félidőben megsérült, ketten támogatták be az öltözőbe, ennek ellenére csapattársai tovább növelték a különbséget. Továbbra is szinte minden akcióból gól született hazai részről (az 56. percben 39-30 volt az állás), és mivel a védekezés egyik oldalon sem vált hatékonyabbá, a Veszprém meglepően magabiztosan győzte le a Kielt. A világ egyik legjobb kapusa, a dán Niklas Landin nem lépett pályára a vendégeknél.


    Győzelmükkel a hazaiak gyakorlatilag biztosították, hogy csoportjuk első két helyének valamelyikén végeznek, így a rájátszásban egyenesen a negyeddöntőbe jutnak.


    A mezőny legeredményesebb játékosa a házigazdák szerb irányítója, Petar Nenadic lett tíz góllal.


    A két csapat 22. egymás elleni mérkőzésén egy döntetlen és tíz német siker mellett 11. alkalommal győzött a Veszprém.


    A MOL-Pick Szeged csütörtökön a német Flensburg-Handewitt otthonában lép pályára, a Veszprém pedig jövő csütörtökön a Barcelona vendége lesz a BL csoportkörében.

Fel