Kézilabda

Férfi kézilabda BL – A Veszprém már a nyolcaddöntő első meccsén eldöntötte a továbbjutást

A Telekom Veszprém 41-27-re győzött az északmacedón Vardar Szkopje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, csütörtökön.

    A visszavágót jövő csütörtökön rendezik, a párharc továbbjutója a francia HBC Nantes vagy a lengyel Lomza Vive Kielce együttesével találkozik a negyeddöntőben.

  
Férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
HC VARDAR 1961 (északmacedón)–TELEKOM VESZPRÉM 27-41 (11-21)
Szkopje, játékvezetők: Pavicsevics, Raznatovics (montenegróiak).
VARDAR: Risztovszki, Cantegrel (kapusok), Cupic 8, Dibirov 1, Dimitrovszki 1, Dissinger 1, Gadza 1, Georgijevszki 3, Jagurinovszki, Jotic 4, Kalaras 2, Sevaljevics, Sztojlov 3, Taleszki, Vekics, Walczak 3. Edző: Stevce Alusevszki.
VESZPRÉM: Corrales, Cupara (kapusok), Blagotinsek, Borozan 4, Lékai 2, Ligetvári, Manaszkov 4, Marguc 8, Markussen 2, Moraes 3, Nenadics 3, Nilsson 2, Siskarev 2, Strlek 1, Tönnesen 3, Yahia 7.
Edző: David Davis.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/6.

    A vendégek keretéből Rasmus Lauge Schmidt, Kentin Mahé és Jorge Maqueda hiányzott.


    A meccs elején másfél percet kettős emberhátrányban kellett töltenie a Veszprémnek, majd ez tíz perccel később megismétlődött. Mindezek ellenére 3-1-re, majd 7-4-re ellépett a vendégcsapat, mert sokkal lelkesebben és pontosabban játszott, mint ellenfele, ráadásul Rodrigo Corrales remekül védett. A Veszprém kiváló védekezésének köszönhetően meglepően nagy volt a különbség a csapatok között, és két 4-0-s sorozat után, még a szünet előtt tíz góllal vezetett.


    A második félidő elején sem változott a játék képe, a vendégek már 13 találattal is vezettek, de jelentős előnyük tudatában elkövettek néhány hibát, és Ivan Cupic jóvoltából némileg csökkentette hátrányát a Vardar. Ezt követően megint nem volt azonos súlycsoportban a két együttes, a Veszprém hét perc alatt 7-0-s sorozatot produkált, és a vártnál is sokkal magabiztosabban és simábban nyert.


    A hazaiaknál Cupic, a vendégeknél Gasper Marguc jutott el nyolc gólig, a veszprémiek egyiptomi jobbátlövője, Omar Jahja pedig hétszer talált be. Rodrigo Corrales 14 védéssel járult hozzá a sikerhez.


    A két csapat 21. egymás elleni tétmérkőzésén a veszprémiek öt vereség és négy döntetlen mellett 12. alkalommal győztek.


    A Veszprém még soha nem nyert ekkora különbséggel, és nem szerzett ennyi gólt a BL egyenes kieséses szakaszában. A Vardar még soha nem kapott ennyi gólt hazai pályán a BL-ben, és otthon most először kapott ki ilyen nagy különbséggel.

    Szerdán játszották:
MOL-Pick Szeged – THW Kiel (német) 28-33 (13-21)

Fel