Alapkategória

Férfi kézilabda BL – A negyeddöntőben búcsúzott a Veszprém

A Telekom Veszprém a negyeddöntőben búcsúzott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a csütörtöki visszavágón házigazdaként ugyan 32-30-ra legyőzte a HBC Nantes csapatát, de összesítésben a franciák 62-60-ra megnyerték a párharcot.

    A párharc első mérkőzését a Nantes nyerte hazai pályán 32-28-ra. A veszprémiek a visszavágó első és második félidejében is vezettek négy találattal, ám előnyüket nem tudták megőrizni a végéig. Játékosaik közül Petar Nenandic hét, Omar Jahja hat, Rogerio Moraes öt gólt szerzett.

Férfi Bajnokok Ligája-negyeddöntő, visszavágó:
TELEKOM VESZPRÉM–HBC NANTES (francia) 32-30 (18-15)
Veszprém, játékvezetők: Schulze, Tönnies (németek).
VESZPRÉM: Corrales, Cupara (kapusok), Blagotinsek, Borozan 3, Jahja 6, Lékai 2, Ligetvári, Mahé, Manaszkov 2, Maqueda, Marguc 4, Markussen 3, Morraes 5, Nenadics 7, Nilsson, Tönnesen. Edző: David Davis.
NANTES: Nielsen, Dumoulin (kapusok), Balaguer 6, Briet, Cavalcanti 4, Damatrin-Bertrand, De la Breteche, Figueras, Gurbindo 5, Lazarov 4, Milic, Minne, Monar, Ovnicek 2, Pechmalbec 5, Rivera 4. Edző: Alberto Entrerrios.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3.

Az 1. mérkőzésen: Nantes-Veszprém 32-28
Továbbjutott a Nantes, 62-60-as összesítéssel.

A házigazda keretéből Rasmus Lauge Schmidt, Manuel Strlek és Danyiil Siskarjov hiányzott.


    Csaknem telt ház, közel 4500 néző és nagyszerű hangulat fogadta a csapatokat a Veszprém Arénában, ám ez nem a hazaiakat segítette, ugyanis öt perc után a pontosabban, hatékonyabban játszó Nantes 5-2-re vezetett, így David Davis veszprémi vezetőedző szokatlanul korán, már a nyolcadik percben időt kért, majd kapust cserélt. Ezt követően felzárkózott egy gólra az előző idény negyedik helyezettje, majd 10-10-nél egyenlített, a 22. percben pedig – a meccs során először – átvette a vezetést. Petar Nenadic irányítójátéka, az egyre javuló védekezés, Vladimir Cupara védései és Omar Jahja, illetve Nikolaj Markussen góljai mind-mind hozzájárultak a háromgólos előny kialakulásához (15-12), de a 27. percben a harmadik kiállítása miatt a Veszprém elveszítette védelme egyik oszlopát, a szlovén Blaz Blagotinseket.


    Az első félidő hajrájában is fölényben voltak a hazaiak, akik a szünetben 18-15-re vezettek.


    A második felvonás elején a magyar bajnokcsapatból Lékai Máté is kivált bokasérülés miatt. A Veszprém már néggyel is vezetett, ám a franciák három és fél percben belül egyenlítettek – ezért Davis újfent időt kért -, sőt csakhamar fordítani tudtak (23-25). Ebben az időszakban nem volt hatékony a házigazda védekezése, de ezen ismét sikerült javítania, és a Nantes 9-3-as sorozatára egy 6-1-es szériával válaszolt. Öt perccel a vége előtt, 31-28-as állásnál David Davis kihasználta az utolsó időkérési lehetőségét, majd a folytatásban a franciák a kapusuk lecserélésével átálltak a létszámfölényes támadójátékra. Hamarosan biztossá vált, hogy a hazaiaknak legalább öt góllal kell nyerniük a továbbjutáshoz, de egyre kevesebb idejük volt, ráadásul támadásban több hibát is elkövettek, a 32-30-as siker pedig nem bizonyult elegendőnek számukra.


    Az elődöntő sorsolására pénteken 17 órától kerül sor, a négyes döntőt pedig június 12-13-án rendezik Kölnben.

Fotó: EHF CL

Fel