Connect with us

Kézilabda

Férfi kézilabda: A fejlődés a célja Norvégiában Máthé Dominiknak

Férfi kézilabda: A fejlődés a célja Norvégiában Máthé Dominiknak


Elsősorban a fejlődés és a tanulás a célja Máthé Dominiknak, a Balatonfüred válogatott kézilabdázójának, aki nyártól a norvég Elverumban folytatja pályafutását.

    A 20 éves jobbátlövő az M1 aktuális csatornának hétfőn azt mondta, a norvég kézilabda nagyon magas szintet képvisel, ezért abban bízik, hogy könnyen tud majd fejlődni.


    “Füreden nem vagyok hozzászokva a heti két mérkőzéshez, ez biztosan nehéz lesz az elején, és remélem, hogy a csapat a Bajnokok Ligájában szerepel majd, ahol szeretnék minél több meccsen pályára lépni és minél több gólt szerezni” – jelentette ki Máthé, aki 2022-ig szóló szerződést írt alá az Elverummal. Hozzátette, jelenleg hetente egy-két alkalommal egyeztet telefonon az új edzőjével, és bár a koronavírus-járvány miatt az ideje nagy részét otthon tölti a családjával, néhányszor kimegy futni a szabad levegőre, az erőnléti edzője által küldött egyéni programot pedig a lakásban végzi el.


    “A magyar bajnokságból hét mérkőzésünk maradt, ezeket három-négy hét alatt le lehet játszani, de egyelőre csak annyi biztos, hogy a mostani és a következő héten még a csapat minden tagja biztosan otthon marad” – mondta a fiatal játékos.


    Máthé úgy fogalmazott, amit a kézilabda-szövetség előír, ahhoz igazodnak majd a csapatok és a játékosok is, de májusban nehéz lesz folytatni a bajnokságot, a tervek szerint ugyanis júniusban már a válogatottnak lennének mérkőzései.


    A 2018-ban az év junior kézilabdázójának megválasztott játékos kijelentette, nem úgy szeretne távozni Balatonfüredről, hogy a csapat hatodik helyen zár a tabellán, a járvány miatt kialakult helyzet pedig azért is jött rosszkor a számukra, mert épp jó formába lendültek.


    “A szezonnal nem vagyok elégedett, mert sajnos kiestünk az EHF Kupából, de a bajnokságban épp a Ferencváros ellen játszottunk volna, és ha sikerül nyerni, akkor visszakapaszkodtunk volna az élbolyba” – mondta Máthé, hozzátéve, hogy szerinte a Balatonfürednek reális lenne a bajnoki 4-5. hely.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda