Kézilabda

Férfi kézi vb: Merkovszki – Az amerikai válogatottban 19 nyelven beszélünk

Bízik a pontszerzésban a kézilabda vb-n az amerikai válogatott magyar-amerikai kapusa.

Merkovszki Pál, a Gyöngyös kapusa bekerült az Egyesült Államok férfi kézilabda-válogatottjának húszfős keretébe a januári, egyiptomi világbajnokság előtt. A játékos internetes hirdetésre jelentkezve jutott ki a vb-re. Az amerikai-magyar kettős állampolgársággal rendelkező játékos korábban szerepelt a magyar korosztályos válogatottakban is.

A kapus a dániai edzőtáborból adott interjút az M4 Sport Sporthíradójának. Ebben elmondta, még ismerkedik játékostársaival, egy hete készülnek együtt, és ezalatt sikerült összekovácsolódni és az edzésmunka is megfelelően halad.

Az új arcok, mint én, senkit nem ismert. Páran ismerték egymást, de a legtöben nem. Összeszámoltuk, a csapat 19 nyelvet beszél, de azért megtaláljuk a közös hangot” – mondta Merkovszki. Elsősorban a védekezésre helyezik a hangsúlyt, de tudják, hosszú még az út a 2028-as Los Angeles-i olimpiáig, ahol már szeretnének jól szerepelni.

A mostani vb-n azt tűztük ki célnak, ne feltartott kézzel menjünk ki a pályára és az ellenfelek vegyenek minket komolyan. Ők is izzadjanak meg minden meccsen amit ellenünk játszanak. Nagyon nagy egyéni teljesítményekre és hihetetlen csapategységre lesz szükség, de ha a csillagok is úgy állnak, az osztrákok ellen még a pontszerzés is összejöhet” – mondta a játékos, aki szerint a kapusposzt a legerősebb az amerikai válogatotban.

Fel