Connect with us

Kézilabda

Férfi kézi Eb: A fantasztikus izlandi győzelem utáni nyilatkozatok

Férfi kézi Eb: A fantasztikus izlandi győzelem utáni nyilatkozatok


Újabb bámulatos meccsen van túl a magyar férfi kézilabda válogatott, aki kivívta a középdöntőbe jutást az Eb-én. Nézzük, hogyan élték meg a főszereplők ezt a nagy sikert.

Megmondom őszintén, nem találom a szavakat – mondta Balogh Zsolt, a válogatott játékosa. – Ez olyan teljesítmény volt egy rossz első félidő után, amely minket is meglepett, ahogy szerintem mindenkit. Az, hogy visszajövünk, benne volt a meccsben, de hogy ilyen sima lesz a vége… Nem is hiszem el, komolyan. Nem tudom, hol van a vége, ha ezzel a tűzzel és kitartással megyünk tovább, nem tudom, hol lesz a vége. Ez az a világverseny, amelyen a legkevésbé számítottunk egy ilyen kimagasló eredményre. Szerintem jó lépés volt a szövetség részéről, hogy levették rólunk a terhet.

A szünetben arról beszéltünk, hogy higgyünk, mert ott vagyunk a meccsben – mondta Bánhidi Bence. – Az volt a legfontosabb, hogy úgy menjünk ki a második félidőre, hogy ez meglehet és meg tudjuk csinálni. Úgy mentünk ki, hogy harminc perc van hátra, gyerekek, az életünkért játszunk – és megcsináltuk. Innentől kezdve csak azt kell csinálni, amit elkezdtünk, változtatni nem kell, nem is tudom, kivel játsszuk a következő meccset, de megmondom őszintén, nem is érdekel. A lényeg, hogy továbbjutottunk, csináljuk a saját dolgunkat, majd meglátjuk, mire lesz elég.

Az a baj, hogy ilyenkor szinte semmire sem emlékszem a mérkőzésből – nyilatkozta a mérkőzés embere Mikler Roland. – Ilyenkor nézek az eredményjelzőre – lőttunk gólt, nem lőttünk gólt? Kell védeni? Hogy állunk? Annyira felfokozott állapotban vagyok, hogy nem is tudok mit mondani, nem tudom, melyik kalapomat emeljem meg a csapat előtt. Az első félidő után úgy mentünk be az öltözőbe, hogy kapkodtunk, nem a mi játékunkat játszottuk. Aztán megbeszéltük, hogy ők menni fognak, mint az állat, ha mi görcsölünk, odaadjuk nekik a labdákat, átrohannak rajtunk. Visszavettünk, játszottuk a saját játékunkat, türelmesek voltunk, szépen, lassan lépegettünk előre. Hat gólt kaptunk a második félidőben, a nem létező kalapomat megemelhetem a védelmünk előtt, szerencsére nekem is jó napom volt. Nagybetűs csapatként ma úgy működtünk, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva.

Forrás: M4Sport mérkőzés utáni nyilatkozatok.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda