Kézilabda

Férfi kézi BL: Nyilatkozatok a döntőbejutás után

A Veszprém fantasztikus csatában Petar Nenadic vezérletével megnyerte az elődöntőt a Kielce csapatával szemben és vasárnap döntőt játszik a Barcelona Vardar Szkopje meccs győztesével.

Nézzük, hogy látták a veszprémiek az elődöntőt a Sport TV kamerái előtt.

Nagyon nehéz volt. Nem is emlékszem karrierem során hasonló, sérülés miatti beállásra. Talán az elején, Dunaújvárosban volt ilyen. Ez a Kielce nagyon kemény volt, ugyanúgy meg akarta nyerni a mérkőzést, mint mi. De jobbak voltunk három góllal és ez a legfontosabb. Az első győzelem megvan. Nagyon-nagyon nehezen, de megvan. Gyorsan kell regenerálódnunk, és bárki lesz az ellenfél, minél jobban fel kell készülnünk. Nem védtem annyit, amitől a lelkem rendben lenne, de belekaptam annyi lövésbe, ami a győzelemhez elég volt” – vélekedett Mikler Roland.

Nagyszerű mérkőzés volt, remekül kezdtünk, viszont azt nem mondanám, hogy mindent végig az ellenőrzésünk alatt tartottunk. De nagyszerű volt. A csapat jól játszott, jól mentünk, volt egy-két rövid időszak, ami inkább hullámvasutazásra emlékeztetett, de egy négyes döntőben megesik az ilyesmi” – mondta az utolsó előtti meccsét játszó Momir Ilics.

Teljesen mindegy, hogy játszottunk. Kiesett az első félidőben Árpi, de szerencsére Roli jól szállt be. A második félidőben Laci is… De túléltük ezt is. Egy lépésre vagyunk attól, hogy az álmaink megvalósuljanak. Ott vagyunk, egy lépésre mindattól, amiért gyerekkorunkban elkezdtük a kézilabdázást. Klubszinten ez a csúcs. Hideg fejjel, maximális koncentrációval, de teljes adrenalin szinttel kell menni. Azt mondom, mindegy hogyan, de győzni kell” – mondta Lékai Máté.

„Ez csapatjáték. Jól kézilabdáztunk mindannyian. Jó, talán nekem különösen jól jött ki a lépés, de csapat szinten is szenzációsak voltunk és ez a legfontosabb. Semmi váratlan nem történt. Jól játszottunk, nyertünk, és most a pihenésre kell koncentrálni. Nehéz megmondani, mi volt a kulcs. Talán a védekezésünk működött jobban. Nem tudnám megmondani, hogy hány gólt szereztem. Tényleg nem tudom, de nem is ez számít – értékelt Petar Nenadic

„A második félidőben kaptam egy zárást a beállótól, és a könyöke a kulcscsontommal találkozott. Valami reccsent, úgyhogy most egy alapos kivizsgálás vár rám. Minden vágya mindenkinek pályára lépni a döntőben, így én is küzdeni fogok az utolsó pillanatig. Hogy Nagy László lesz-e holnap? Nem tudom. A csapat ott lesz, és ez a legfontosabb! Óriásit küzdött a csapat, nagyszerű volt a hangulat. Kölnben vagyunk, de otthon játszottunk. Ilyen tábor előtt játszani, óriási energiákat szabadít fel” – nyilatkozta Nagy László

Fel