Európai Kosárlabda

Férfi EK – Vereséggel jutott tovább a Fehérvár

 Az Alba Fehérvár hazai pályán 16 ponttal kikapott kedden az izraeli Ness Ziona csapatától a férfi kosárlabda Európa Kupa második csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában, ezzel harmadikként jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

 A magyar bajnoki bronzérmes 3/2-es mérleggel várta az utolsó fordulót, melyben csak volt a kérdés, hogy a csoport hányadik helyéről jut tovább a nyolcaddöntőbe. Eredetileg csak az első és a második lépett volna tovább a 16 közé, ám a nemzetközi szövetség úgy döntött, hogy a három legjobb harmadik is csatlakozhat a mezőnyhöz, az pedig már a záróforduló előtt biztos volt, hogy ezek közül az egyik az Alba kvartettjéből kerül majd ki. A J csoportban már eldőlt, hogy a bolgár Lukoil Levszki lesz az utolsó, az Alba, Ness Ziona és a bolgár Balkan BC sorrendje azonban még többféleképpen alakulhatott.

Fotó: Fiba


    Jesus Ramirez vezetőedző együttese az első negyedben tartotta a lépést riválisával, sőt, a nagyszünetig kilencpontos előnyt szerzett. A második félidőben a vendégek magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak: a következő tízperces szakaszban kiegyenlítettek, majd a záró felvonásban 25 pontig jutó amerikai Daequan Cook vezérletével végül biztosan nyertek.
    A magyar együttes legeredményesebb játékosa a 19 pontos Carlos Cabezas volt.
    Vereségével az Alba a csoport harmadik helyén zárt, a kvartettet az izraeliek nyerték. MTI

Fotó: Fiba

Európa Kupa, második csoportkör, 6. (utolsó) forduló, J csoport:

Alba Fehérvár – Ironi Ness Ziona 80-96 (22-22) (25-16) (17-26) (16-32)

Alba Fehérvár: Cabezas 19 (12), Filipovics 2, Heath 11 (3), Bullock 13 (6), Freeman 17 (6), Keller, Zeno 10 (3), Lóránt 8, Peringer, Tóth, Varga.

Fel