Kézilabda

Férfi EHF Kupa – Ötgólos tatabányai vereség a negyeddöntő első meccsén- NYILATKOZATOK

A Tatabánya 29-24-re kikapott a dán TTH Holstebro otthonában a férfi kézilabda EHF Kupa negyeddöntőjének szombati, első mérkőzésén.

    A visszavágót jövő szombaton rendezik Győrben, a négyes döntőre pedig május 17-én és 18-án kerül sor Kielben.

Eredmény,
Férfi EHF Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:
TTH Holstebro (dán)-Grundfos Tatabánya KC 29-24 (12-9)

A Tatabánya gólszerzői: Vrankovic 6, Pásztor 5, Bozovic 4, Juhász 3, Vujovic 2, Nagy B., Sipos, Rosta, Grigoras 1-1

    A vendégek keretéből Bartucz László és Vladimir Vranjes hiányzott sérülés miatt.
    Pontatlan lövésekkel, némileg görcsösen kezdett a Tatabánya, de két 3-0-s sorozattal sikerült átvennie a vezetést. Ekkor újabb fordulat következett, ugyanis a kihagyott magyar helyzeteket minden alkalommal gyors ellenakciókkal és gólokkal büntette a Holstebro, amely a szünetig ötször volt eredményes. A vendégek cserejátékosai nem boldogultak a dánok védelmével, és egyetlen gólra sem voltak képesek, mert csapatuk támadójátéka szervezetlenné vált (12-9).


    A Tatabánya alaposan felkészült a balszélső Magnus Bramming hatástalanítására, a házigazdák balátlövőit viszont nem tudta semlegesíteni.
    A Holstebro kapusa, Sebastian Frandsen a második félidő elején is remekül védett, ráadásul az irányító Juhász Ádám vérző fejsérülés miatt egy időre kivált a játékból. A magyar együttes 16 percig nem talált a hálóba, viszont kilenc gólt kapott, mert teljesen szétesett a játéka.

A képen a következők lehetnek: 4 ember, sportoló emberek
Fotó: Facebook


    Vladan Matics vezetőedző második időkérése némileg felrázta a csapatot, de a skandináv együttes csakhamar egy újabb 5-0-s szériával eldöntötte a meccset, hiszen ekkor már 11 találattal vezetett. A Tatabánya a hajrában azért küzdött, hogy a visszavágón legyen esélye a továbbjutás kiharcolására, és mivel a végső dudaszóig tíz gólt dobott, és csak négyet kapott, sikerült felzárkóznia.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, sportolás, cipők és kosárlabdapálya
Fotó: Facebook


    A hazaiak legeredményesebb játékosa Magnus Bramming volt kilenc góllal.
    A találkozót követően Vladan Matics új fogalmazott: ennek a meccsnek egyetlen pozitívuma volt, hogy tizenegy gólos hátrányból felzárkóztak mínusz ötre.

A képen a következők lehetnek: 3 ember, sportoló emberek és kosárlabdapálya
Fotó: FacebookVladan Matics:Ennek a meccsnek egyetlen pozitívuma volt, hogy mínusz tizenegyről feljöttünk mínusz ötre. Bízom benne, hogy ilyen rémálomszerű negyvenöt percet még egyszer nem produkálunk. A visszavágón nem játszhatunk ész nélkül, de bátortalanul sem. Készülünk a második mérkőzésre, amelyen szerintem a továbbjutás fejben dőlhet el. Egy jó szezont nem szabad egy mérkőzéssel elrontani. Nem is szeretnénk.


Kontra Zsolt: – Féltünk, hogy a válogatottak elfoglaltsága, a veszprémi rangadó, valamint a sok utazás miatt fáradtak leszünk. Ez a félelmünk beigazolódott, mert most fejben és fizikálisan is dekoncentráltak voltunk. De van még egy meccs, ahol mindent elkövetünk a továbbjutásért.


Sibalin Jakab: Háromnegyedórán keresztül fejben nem voltunk ott. Az okát nem tudom, de a végeredmény még így is „elmegy”, hiszen tíz-tizenegy percnyi igazi Tatabánya elegendő volt ahhoz, hogy megmaradjon az esélyünk a visszavágóra. Rosszkor jött ez a dekoncentrált teljesítmény, de az öt gól ledolgozható, és az is biztos, hogy ennél csak jobban játszhatunk Győrben.
    

Fel