Kézilabda

Férfi EHF Kupa: Kikapott a Balatonfüred Franciaországban

A Férfi EHF kupában a Balatonfüred gárdája kikapott a francia St. Raphael csapatától.

Az első három csoportmeccsét elveszítő magyar csapatból hiányzott a sérült Zdolik Bence és Szöllősi Olivér. A hazaiaknál nem szerepelhetett az olimpiai és háromszoros világbajnok Xavier Barachet, illetve a világ- és Európa-bajnok Daniel Sarmiento.
    A franciák a hetedik percben, 3-0-s magyar vezetésnél dobták első góljukat, és csak tíz perccel később tudtak először előnybe kerülni (6-5). A folytatásban is jól tartották magukat a fürediek, a szünetben csupán egy gól volt a hátrányuk.
    A második felvonásban a házigazdák három találattal elléptek, és végül magabiztosan győztek, mert a hajrában jól használták ki, hogy a magyarok többször tanácstalanok voltak támadásban, és több mint hét percig nem lőttek gólt.
    A Saint-Raphaël két legeredményesebb játékosa Raphaël Caucheteux és a fehérorosz Vadim Gajducsenko volt egyaránt nyolc találattal.
    A B csoportban két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel rendelkező Tatabánya március 23-án a horvát RK Nexe otthonában folytatja szereplését az EHF Kupa csoportkörében. Az A csoportban négy vereséggel sereghajtó Balatonfüred másnap a spanyol BM Logrono La Rioja együttesét fogadja Veszprémben. MTI

Melegít a Balatonfüred csapata:

https://www.facebook.com/balatonfuredikc/videos/553715328481235/

EHF Kupa:

St. Raphael – Balatonfüred 27-23 (13-12)

A Balatonfüred gólszerzői: Szita 6, Topic 4, Kemény, Szemenyov 3-3, Szöllősi B., Máthé 2-2, Bóka, Déber, Ferreira 1-1

A csoport állása: 1. Füchse Berlin (német) 8 pont, 2. Saint-Raphaël Var HB 6, 3. BM Logrono La Rioja (spanyol) 2. 4. Balatonfüred 0

Fel