Kézilabda

Férfi EHF Kupa – Harmadik csoportmeccsén is zakózott a Balatonfüred

A Balatonfüredi KSE öt góllal kikapott a francia Saint-Raphaël Var HB csapatától a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton Veszprémben.

Az első két csoportmeccsét elveszítő magyar csapatból hiányzott a sérült Zdolik Bence, Szita Zoltán és Szöllősi Olivér, a fehérorosz válogatott Artur Karvacki pedig a héten a Bajnokok Ligája-résztvevő PPD Zagrebhez igazolt. A vendégeknél nem szerepelhetett az olimpiai és háromszoros világbajnok Xavier Barachet, a világbajnok Adrien Dipanda, illetve a világ- és Európa-bajnok Daniel Sarmiento.
    Jobban kezdett az előző idény ezüstérmese (2-6), de egy 7-2-es sorozat végén az egyre gyorsabban és pontosabban játszó Balatonfüred átvette a vezetést. Máthé Dominik és Szöllősi Balázs vezérletével növelni is tudta előnyét (17-14), ám a szerb Aleksa Kolakovic találataival tartotta magát a Saint-Raphaël a szünetig.
    A második felvonást ismét a franciák kezdték lényegesen jobban, és 4-0-s sorozatuknak köszönhetően megint vezettek. Pontatlanul támadtak és gyengén védekeztek ekkor a fürediek, 15 perc alatt csupán egy gólt dobtak, így ebben az időszakban eldőlt a mérkőzés. A vendégek a tíz gólig jutó Raphael Caucheteux vezérletével az 54. percig folyamatosan növelték a különbséget (22-31), és végül öt találattal nyertek.
    A Tatabánya vasárnap Győrben a német Hannover-Burgdorf csapatát fogadja, a Balatonfüred pedig jövő vasárnap a Saint-Raphaël otthonában folytatja szereplését az EHF Kupa csoportkörében. MTI

Fotó: Facebook


Eredmény:

Férfi EHF Kupa, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
Balatonfüredi KSE – Saint-Raphaël Var HB (francia) 27-32 (18-16)

A Balatonfüred gólszerzői: Szöllősi B. 8, Máthé 6, Kemény, Topic 3-3, Déber, Hornyák 2-2, Németh B., Ferreira, Szemenyov 1-1

Fel