Kézilabda

Férfi EHF Kupa: A zseniális Bartucz vezérletével, Tatabánya győzelem a Hannover ellen

A mai EHF Kupa mérkőzést a Tatabánya csapata Győrben játszotta, és gyengébb első félidei játék után, a végére magabiztos tatabányai siker a hihetetlen védéseket bemutató Bartucz vezérletével.

A magyar csapatból az irányító Győri Mátyás és a bosnyák beálló Vladimir Vranjes hiányzott sérülés miatt.
    Vladan Matics vezetőedzőnek már a hetedik percben időt kellett kérnie, mert a vendégek támadásban és védekezésben is sokkal jobban kezdték a meccset (1-5). A Hannover a folytatásban is szigorúan, feszesen védekezett, a Tatabányának egy 6-2-es sorozattal mégis sikerült egyenlítenie. A szünetben is döntetlen volt az állás, mivel az irányító Juhász Ádám becserélése után a hazaiak egyenrangú ellenfelei voltak a németeknek.
    A második felvonás elején lendületbe került a pályaválasztó, Bartucz László remekül védett, így csapata négy góllal ellépett (23-19). A 49. percben a vendégek spanyol vezetőedzője, Carlos Ortega – aki 2012 és 2015 között három bajnoki címet, három Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett, és egy Bajnokok Ligája-ezüstérmet nyert a Veszprém csapatával – időt kért, majd együttese az olimpiai és világbajnok dán Morten Olsen vezérletével felzárkózott.
    A hajrában ismét kiválóan védekeztek a tatabányaiak, Bartucz ebben az időszakban is bemutatott néhány bravúrt, így csapatuk legyőzte az előzetesen esélyesebbnek tartott Hannovert.
    A német csapat spanyol balszélsője, Cristian Ugalde – aki 2012-től tavaly nyárig a Veszprémet erősítette – hat lövésből három gólt szerzett.
    A Tatabánya jövő vasárnap a Hannover-Burgdorf otthonában lép pályára, a Balatonfüred pedig ugyanazon a napon a francia Saint-Raphaël vendégeként folytatja szereplését az EHF Kupa csoportkörében. MTI

Eredmény,
Férfi EHF Kupa, csoportkör, 3. forduló, B csoport:

Grudfos Tatabánya KC – TSV Hannover-Burgdorf 28-25 (16-16)

A Tatabánya gólszerzői: Vujovic 7, Juhász 5, Sipos, Rosta, Grigoras 3-3, Bozovic, Nagy B., Borzas 2-2, Ilyés 1

https://www.facebook.com/tatabanyahandball/videos/1984801248284475/

Fel