Kézilabda

Férfi EHF Kupa – A címvédőtől is vereséget szenvedett a Balatonfüred

A Balatonfüred kézilabda csapata öt góllal kikapott a címvédő Füchse Berlintől  a férfi EHF Kupa csoportkörének második fordulójában.

A német kapus, Heinevetter védéseivel kezdődött a mérkőzés, a hazaiak első gólját az 5. percben dobta Máthé Dominik. A játékrész derekán Fazekas Nándor remekelt a magyar kapuban, ezzel tartotta a lépést a balatonfüredi csapat, amely kétgólos hátrányban zárta az első félidőt.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és kosárlabdapálya
Fotó: Facebook


    Fazekas sokat segített a második harminc perc elején is, majd Szemenyov két gyors góljával egyenlített a Balatonfüred. Egyből időt kért a vendégek vezetőedzője, ezután pedig sokkal összeszedettebben kézilabdáztak a berliniek mind védekezésben, mind támadásban, és eldöntötték a mérkőzést. 

Fotó: RBB


    A Füchse Berlin két legeredményesebb játékosa a hétgólos Bjarki Mar Elisson és a hatgólos Hans Lindberg volt.
    A B csoportban szereplő Tatabánya vasárnap a macedón Eurofarm Rabotnik vendége lesz, a Balatonfüred pedig – amely az első körben a spanyol BM Logrono La Rioja otthonában kapott ki szintén 29-24-re – jövő szombaton az előző idényben ezüstérmes francia Saint-Raphaël Var HB ellen folytatja szereplését Veszprémben. MTI

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember
Fotó: Facebook


Eredmény, férfi EHF Kupa, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Balatonfüredi KSE-Füchse Berlin (német) 24-29 (14-16)
A Balatonfüred gólszerzői: Máthé 9, Kemény 4, Szemenyov 3, Bóka 2, Szöllősi 2, Topic 2, Ferreira 1, Németh B. 1

Fel