Kézilabda

Férfi BL- Nem túl jó játékkal győzött a Szeged Celjében

A Szeged férfi kézilabda csapata Bajnokok Ligája hétvégi fordulójában a B csoport 7. helyén álló Szlovén Celje csapatához látogatott.

A mai mérkőzés kerete:

A MOL – PICK Szeged Csapata ugyanezen csoport második helyéről várta a találkozót, és mindenféleképpen csak a győzelem volt elfogadható tőlük.

A vendég csapatot 250 szurkolója kísérte el a szlovéniai mérkőzésre.

Az első félidőben nagyjából fej fej mellett haladtak a csapatok, 1-2 gól volt a különbség. A szlovén Dean Bombac irányításával jól kezdett a Szeged (5-8). A hazaiak a Telekom Veszprémtől kölcsönvett francia jobbátlövő, az olimpiai és háromszoros világbajnok William Accambray révén tartották a lépést ellenfelükkel, és amikor egyenlíteniük is sikerült, Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért (11-11). Végül 2 gólos Pick vezetéssel fordultak a csapatok. 18-16

A második félidőben tartotta vezetését a Tisza -parti gárda és a mérkőzés 44. percében 23-20-ra vezettünk. Ekkor emberelőnybe került a csongrádi csapat és sikerült is kihasználni az előnyt. Mario Sostaric góljával 24-20-ra vezettünk.

Az utolsó negyed órát Bánhidi góljával kezdtük meg és 25-22-re alakult az eredmény.

A mérkőzés 47. percében Alilovics ziccert hárított és így meg tudtuk tartani három gólos vezetésünket és ez nagyon fontos volt, hogy megtörjük a hajrát korán elkezdő Celjei lendületet.

Fotó: EHF

Közben Canelast két percre kiállították a bírók, emberhátrányba kerültünk és ráadásul a következő Szlovén támadásból a másik spanyolt Makédát is kiküldték 120 másodpercre. A 7 méterest értékesítették és két gólra ránk jöttek.

Kettős emberhátrányba védekeztünk, sorba kapta a Celje a heteseket, amit rendszeresen be is lőttek és 24-23-ra felzárkóztak. Támadásban sorba hagytuk ki a ziccereket, több ziccert is a kapusba lőttünk, de Alilovics bravúrjaival tudtuk tartani a vezetést. Az utolsó 10 percre 1 gólos szegedi vezetéssel fordultunk.

A csata 51. percében 25-25-re kiegyenlítettek a Szlovénok. Pastor mester időt kért. Gondolta a Szegedi vezetőedző, hogy az utolsó 9 percre egy kicsit rendbe szedi a srácokat és a játékot. Továbbra is nagyon gyengén támadtunk Kallmann egy labdaszerzés után ziccert hibázott, az elmúlt 5 percben ez volt a Pick 5. kihagyott ziccere. Nem túl jó előjellel mentünk be a végső hajrára. De szerencsére a Celjeiek is rendkívül sokat hibáztak támadásba, ezekből a labdaszerzésekből azonban gyorsan támadásokat vezettünk, de továbbra sem lőttük be a ziccereket. Ezért elég sokáig tartott a gólcsend, négy perce nem volt gól ,amit Maqueda tört meg ,és vette vissza a vezetést a Szegednek. 25-26.

A 25. perc végén a bírók Bánhidi Bencét állították ki két percre, a celjei 10-est mezénél fogva rántotta le egy ziccerben. Az emberelőnyüket a Szlovénok jól kihasználták és kiegyenlítettek 26-26.

Nem sokkal több mint négy perc volt hátra a mérkőzésből emberhátrányban, de kapus nélkül voltunk a pályán. Nagyon kellett figyelnünk hogy ne adjuk el a labdát, mert abból könnyen gyors gólt kaphattunk volna. Azonban a hosszú támadás végén Bodó gyönyörűen játszotta magát Ziccerbe, amit sajnos kihagyott. A Szlovén ellentámadásból 7 méterest kapott a hazai csapat, amelyet Sego feje fölött lőttek a kapuba és ezzel átvették a vezetést 27-26.

Pastor újabb időkérése után Maqueda egyenlített ki egy jobb oldali ziccerből 27-27. Szerencsére ki is állítottak egy Szlovént, az emberelőnyt sikerült kihasználnunk és újra Maqueda volt eredményes a 29. perc végén. Újra vezetett a Szeged 28-29.

A Szlovén edző időt kért 70 másodperc volt hátra ekkor a mérkőzésből.

Accambray révén az utolsó percben egyenlítettek a celjeiek 28-28. Azonban 10 másodperccel a vége előtt Maqueda újra gólt lőtt, most a legjobbkor, mert már csak 10 mp volt hátra. Az ellentámadásból nem tudtak gólt szerezni a szlovénok, és nyert a Szeged.

A hét győzelemmel és négy vereséggel álló Telekom Veszprém jövő szombaton a macedón Vardar Szkopje otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében, a nyolc sikerrel, egy döntetlennel és két vereséggel álló Szeged pedig vasárnap az ukrán Motor Zaporizzsja csapatát fogadja.

Fel