Kézilabda

Férfi BL: Magabiztos Veszprém siker, második hely a csoportban

A mai Bajnokok Ligája mérkőzésen a Veszprém nagy küzdelemben, és a végén nagyon tetszetős és magabiztos játékkal győzött. Egy nagyon más második félidőt produkált a magyar csapat, és a végére nagyon szép gólokkal és kapusbravúrokkal sikerült győzni, ezzel az utolsó forduló előtt a második helyen a Veszprém.

A védekezés végig jó volt, azonban a támadások az első félidőben nem úgy sikerültek, mint a következő játékrészben. Az első félidőben nagyon gyenge volt a Veszprém a helyzetkihasználásban. Pesic kapus nagyon jó napot fogott ki, és hiába dolgozta ki a hazai gárda a kiváló helyzeteket a fehéroroszok kapusának eszén kevés alkalommal tudtak csak túljárni. A második félidőben nagyot változott a játék képe, és azok a lövések amik a meccs első felében még kimaradtak, azok ekkor már szerencsére bementek és Mikler hatalmas formában védett. Zengett is a Roli-Roli kórus az Arénában.

A meccs végére teljesen felőrölte a Meskovot a Veszprém és hatalmas kapus bravúrokkal és gyors korszerű kézilabdával simán megnyerte a találkozót. A csata vége felé hiába próbálkoztak mindennel a fehéroroszok, Mikler és Nillson ellen nem volt ellenszerük. A jövő héten már elég egy döntetlen a csoport második helyének megőrzéséhez.
 A kilenc győzelemmel és négy vereséggel álló Veszprém jövő szombaton a lengyel Vive Kielce otthonában zárja a BL csoportkörét, és ha nem kap ki, csoportja második helyén végez. A kilenc sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel álló Szeged – amely már korábban biztosította a második helyezést csoportjában – vasárnap a PPD Zagreb csapatát fogadja.


Telekom Veszprém-Meskov Breszt (fehérorosz) 28-20 (9-10)


A Veszprém gólszerzői: Nilsson, Mackovsek, Mahé 4-4, Ilic, Nagy L. 3-3, Tönnesen, Lékai 2-2, Manaszkov, Gajic, Strlek, Terzic, Blagotinsek, Nenadic 1-1

Fel