Kézilabda

Férfi BL: A Telekom Veszprém a legjobb nyolc közé jutott

A veszprémi csapat hazai pályán nagyon magabiztosan verte a Sporting alakulatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának nyolcad döntő visszavágóján a Veszprém Arénában.

Az egész csapat nagyon akarta ezt a sikert és hatalmas küzdeni akarással továbbjutott a Veszprém, a közönség óriási segítséget adott szurkolásával és a kezdeti gyengébb játék után, nagyon sima győzelem és talán kézilabda gála volt a meccs végére.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
Telekom Veszprém–Sporting CP (portugál) 35–29 (17–14)
Továbbjutott: 
Veszprém, kettős győzelemmel, 65–57-es összesítéssel.

A Veszprém gólszerzői: Strlek 7, Marguc 5, Manaszkov 4, Gajic, Mahé, Mackovsek, Lékai 3-3, Nilsson, Nenadic 2-2, Ilic, Nagy L., Blagotinsek 1-1


    A magyar csapatból Jamali Iman, a dán René Toft Hansen és a norvég Kent Robin Tönnesen hiányzott sérülés miatt. A portugálok spanyol balátlövője, Carlos Ruesga kisebb sérülését követően ismét játszhatott, és a bemutatásnál nagy taps köszöntötte, hiszen 2013 és 2015 között éppen a Veszprémet erősítette.
    Jobban kezdtek a vendégek (1-3), de a Veszprém védekezése hatékonyabbá vált, így sikerült fordítania, mivel a Sporting csaknem nyolc percen keresztül nem talált a hálóba (4-3). A házigazdák lendületét a portugálok időkéréssel próbálták megtörni, de ez csak egy rövid időre sikerült nekik, utána már négygólos hátrányban voltak (11-7).
    Az egyre lendületesebb, gyorsabb hazai akciókra sokáig nem volt ellenszere a lisszaboni együttesnek, amely a kétperces emberelőnyét sem tudta kamatoztatni, ám javuló védekezésének köszönhetően a hajrában egy 4-1-es sorozattal némileg csökkentette hátrányát.


    A második félidő elején a veszprémiek csaknem hét percig nem találtak be, így ellenfelük egyenlített (17-17), de amikor ismét rendezték a védekezésüket, és újra hatékonyabbá vált a támadójátékuk, egy 8-3-as szériával megint megnyugtató előnyre tettek szert (25-20).
    A hajrában már nem volt esélye a felzárkózásra a Sportingnak, így a Veszprém felszabadultan kézilabdázhatott, és előbb Manuel Strlek, majd Gasper Marguc dobott sorozatban három gólt, előbbi végül a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult.
    A Veszprém a negyeddöntőben minden bizonnyal a német Flensburg-Handewitt együttesével találkozik, amely saját párharcának első meccsén 30-28-ra nyert a fehérorosz Meskov Breszt otthonában. A visszavágót vasárnap rendezik, a negyeddöntő mérkőzéseit pedig április utolsó, illetve május első hetében játsszák.MTI

Fel