Kézilabda

Férfi BL: A MOL-Pick Szeged egy pontot szerzett a Zágráb ellen

A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a Mol Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az Új-Szegedi Sportcsarnokban fogadta a Horváth Zágráb csapatát. Nagyon jó mérkőzésen hatalmas csatában egy pont lett a termés az utolsó fordulóban. A Wisla Plock lesz az ellenfele a Szeged csapatának a BL rájátszásában. Második helyen végzett a hazai gárda a BL csoportban.

A Szeged meccskerete:

Az első félidőben 7-7-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a 14. percben a Szeged kettős emberelőnybe került és itt nagyon megtört a horvátok lendülete. A szegedi csapatnak sikerült 10-7-es vezetést kiharcolnia, először vezetett a magyar gárda három góllal. A csata ezen szakaszában nagyon jól játszott Bombac és Bodó. A honfitársai ellen játszó Alilovic is nagyon jó formát mutatott. A 18. percben 10-8-as állásnál ember előnybe kerültek a horvátok és a szabálytalanságért megítélt büntetőt, szerencsére kihagyták. A félidő utolsó 10 percében tovább kapaszkodtak a horvátok, három gólos hátrányukat 1 gólosra csökkentették. A mérkőzés ezen szakaszában nem túl eredményesen támadott a Szeged, de Alilovic bravúrjainak köszönhetően tudtuk tartani az eredményt. A 20. perc végén egy szép figura után Zsitnyikov lőtte a magyar csapat 12. gólját. Az állás 12-10 a Szegednek. A 23. percben Blazsevics kapott két perces kiállítást, újra emberhátrányban játszott a Szeged. A 25. perc végére az emberhátrányunkat kihasználó Zágráb 13-13-ra kiegyenlítette az állást. Pastor edző időt is kért. A félidő utolsó perceiben Alilovic büntetőt hárított, a hétméterest követően hatalmas adok-kapok kezdődött, miközben a horvátok 14-14-re kiegyenlítettek. A félidő állása 14-14 maradt.

A második félidőben rögtön az első vagyis a meccs 31. percében a Zágráb átvette a vezetést. Az ellentámadásból Bánhidi harcolt ki hetest, amit Sigurmannsson értékesített, 15-15 volt az állás. A 36. percben a horvátok gyors két góllal 15-17-re átvették a vezetést. A szegedi kapuban Sego állt, érhetetlen volt, hogy miért nem Alilovic védett, aki szuper jó volt az első félidőben. Ráadásul Sigurmannsson hetest hagyott ki. A hazai csapat hét perc alatt csak egy gólra volt képes, azt is csak hetesből. Ristanovic nagyon jól védett a Zágrábnál. A 59. percben Blazevic újabb kiállítást kapott, az emberelőnyt a horvátok kihasználták, 16-18 oda.

Továbbra is gyengén támadott a Szeged, és Ristanovic pedig nagyon jó formában védett. A 41 percben végre Zsitnyikov törte meg a gólcsendet és hozta fel csapatát 17-18-ra. Sego is kezdett belelendülni. A 33. percben Bombac révén egyenlített a hazai gárda.

A 46. percben Bombac újabb góljával megint vezetett a Szeged , a szlovén játékos a jobb felső sarkot lőtte ki. 20-19 Kezdett magára találni támadásban is a magyar gárda, ekkor már a horvátok üldözték a magyarokat.

Az 50. percben érthetetlen bírói döntések miatt állt a játék, az utolsó 10 percre döntetlennel indultak a csapatok. Gabert állították ki szándékos lábért. 20-21-re már a Zágráb vezetett, jól használták ki az emberelőnyt.

Az 51. percben Juan Carlos Pastor időt kért.

Az 56. percre zsinórban három szegedi góllal 24-23-ra újra vezetett a hazai csapat. Az 58. percben Bánhidi két gólósra növelte az előnyt. Majd az ellentámadásból egy gyönyörű átadás után Buric szerzett gólt a Zágráb. 25-24.

Az utolsó előtti percben szegedi hetest adott a bíró, amit Sigurmannsson bevágott. 26-24 ide. Időt kért a horvát edző. Majd a támadásból egy gólra jöttek fel Mandic hetesével. 26-25.

https://www.facebook.com/delmagyar/videos/317311565579437/

Az utolsó percben Kasparek túl hamar lőtt el egy támadást, és sajnos a helyzet kimaradt, Az ellentámadásból a horvátok egyenlítettek. 26-26

Pastor nagyon dühös volt Kasparekre, de az utolsó támadásból lövés sem volt. Maradt a döntetlen a végeredmény: 26-26

Fotó: MOL-Pick Szeged

A rájátszás első fordulójának párosítása:
Sporting CP (portugál)-Telekom Veszprém
Wisla Płock (lengyel) – MOL-Pick Szeged
PPD Zagreb-Vardar    Szkopje
Meskov Breszt – Flensburg-Handewitt
Motor Zaporizzsja-Vive Kielce
Rhein-Neckar Löwen – HBC Nantes

Fel