Connect with us

Labdarúgás

Felszámolás alá kerül a zsolnai futballklub

Felszámolás alá kerül a zsolnai futballklub


Szerdától felszámolás alá kerül a szlovák élvonal második legeredményesebb futballklubja, a hétszeres bajnok MSK Zilina.

    Honlapján közzétett bejelentés szerint – más sportegyesületekhez hasonlóan – a koronavírus-járvány a zsolnai klubra is komoly gazdasági hatással van. Az együttes hosszú távú finanszírozási stratégiájának kulcsfontosságú részét képezik a játékoseladások, így a 2020-as pénzügyi tervezetben is nagy hangsúlyt kapna a nyáron értékesítendő futballistákért befolyó pénz. A világjárvány miatt kialakult jelenlegi helyzet alapján azonban a zsolnaiak várakozása szerint “a nyári transzferekből származó bevétel a nullához közeli lesz”.


    A klub személyi kiadásainak legnagyobb részét a profi labdarúgók bére teszi ki, így e-mailben kérték játékosaikat, hogy a vészhelyzet alatt járuljanak hozzá alapilletményük csökkentéséhez, ezzel szolidaritást mutatva a stábtagok és a klub többi dolgozója felé. Az első csapat hangadói azonban jelezték, hogy a szlovák profi labdarúgók szervezetének elnökéhez fordulnak, ő képviseli majd a játékosokat az ügyben.


    Jozef Antosík tulajdonos ezt elfogadhatatlannak tartotta, a felszámolás mellett döntött, illetve szerződést bontott 15 játékosával, köztük a legjobban fizetett futballistákkal, valamint azokkal, akiknek idén nyáron vagy a jövő év elején járt volna le a szerződésük.


    Az Új Szó című felvidéki lap szerint a folytatásban a csődbiztos meghatározza a klub értékét. Az egész eljárás legalább három hónapig, de akár két évig is tarthat. A klub hivatalosan csak a csődeljárás végén szűnhet meg.


    A Zsolnai Testgyakorlók Körét 1908-ban alapították, a klub 1995 óta viseli az MSK Zilina nevet, és legutóbb a 2016/17-es idényben végzett a szlovák pontvadászat élén.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Labdarúgás